Stusser: – Litt merkelig

Dette både forundrer og gleder Nora Mørk.

RINGES IKKE NED: Men mindre medietrykk var også noe av det Nora Mørk så på som deilig da hun flyttet til Danmark. Foto: Kristin Grønning / TV 2
RINGES IKKE NED: Men mindre medietrykk var også noe av det Nora Mørk så på som deilig da hun flyttet til Danmark. Foto: Kristin Grønning / TV 2

Nora Mørk, Henny Reistad og flere av de norske landslagsspillerne blir ikke viet stor spalteplass i Norge for det de gjør for klubblaget i Danmark. 

– Jeg tenker ikke spesielt over det, men det er jo litt merkelig, sier Nora Mørk til NTB.

– Grunn til å flytte 

Hun viser til at både hennes eget lag Esbjerg og Odense, med fem norske jenter på hvert lag, er direktekvalifisert til kvartfinalen i Champions League.

– Det går hus forbi, men likevel: En av grunnene til at jeg flyttet fra Norge til Danmark, var å ha mindre trykk fra mediene og sånn. Det var en av faktorene hvor jeg tenkte at det blir deilig, forteller Mørk.

Etter fire år i utlandet vendte Mørk tilbake til Vipers i 2020. Der ble hun i to år, før ferden gikk til Danmark. 32 år gamle Mørk trives med tilværelsen.

– Jeg klager ikke på det, men det er klart at vi gjør det bra, vi norske som spiller i utlandet. Sånn er det. Vi synes godt på landslaget. Vi lever godt med det òg, sier Mørk.

– Ikke overrasket

VM-finalen i desember (tap for Frankrike) ble sett av over én million nordmenn.

Mørk spiller til daglig med Kristine Breistøl, Julie Bøe Jacobsen, Marit Røsberg Jacobsen, Sanna Solberg-Isaksen og Henny Reistad. Ni spillere i den norske troppen som skal møte Østerrike søndag holder til i en dansk klubb.

IKKE OVERRASKET: Henny Reistad irriterer seg ikke av at hun ikke nedringes.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
IKKE OVERRASKET: Henny Reistad irriterer seg ikke av at hun ikke nedringes. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Reistad er en av verdens beste spillere. Hun tar det med stor ro at hun ikke nedringes av norsk presse etter kamper.

– Jeg er kanskje ikke overrasket, men nå er det jo veldig mange norske spillere som spiller i den danske ligaen og som gjør det bra. Både i Danmark, men også internasjonalt, sier hun til NTB.

Håndballjentene møter Østerrike i Innsbruck søndag. Det første møtet mellom dem i Halden onsdag endte 43-22 til Thorir Hergeirsson og co.

Har du fått med deg disse klippene?

(©NTB)