Sølvjubel for Byåsen

Byåsen reiste seg etter mandagens europacupnedtur i Tyskland og sikret eliteseriesølvet i håndball med klar seier over Gjøvik onsdag.

Tonje Nøstvold, Byåsen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Tonje Nøstvold, Byåsen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Byåsen ville ikke tillate noen spenning i sølvduellen med Storhamar. Et stykke ut i første omgang sto det 11-2 til trondheimslaget, og vertene greide aldri å få kontakt igjen. Med åtte scoringer av Tonje Nøstvold og 24-19-seier sikret Byåsen sølvet en serierunde før slutt.

Les også: Byåsen utslått i cupvinnercupen

Storhamar greide nemlig ikke å utrette noe mirakel og ta poeng fra suverene Larvik. Hjemmelaget holdt brukbart følge en stund og lå under med bare to mål ved pause, men Larvik tok sin 21. seier av like mange mulige i serien denne sesongen med 30-22.

Dermed er de tre første plassene klare før lørdagens serieavslutning. Larvik er sju poeng foran Byåsen, som er to foran Storhamar. Ved poenglikhet går Byåsen foran på innbyrdes oppgjør.

Slik kan det godt bli, for i siste runde tar Byåsen imot Larvik.

I bunnen er det duket for drama i siste runde. To poeng skiller de fire siste på tabellen. Flint Tønsberg berget seg med 24-20 borte mot Njård onsdag. Oslolaget falt dermed under streken, og med Stabæk borte som siste motstander blir det vanskelig å klatre over den igjen. Nedrykkstruede Sola klatret over streken, men ligger likt med Fredrikstad på kvalik-plass og bare ett poeng foran Njård – og rogalendingene har Storhamar borte i siste kamp. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2