Katrine Lunde gjorde en god figur mot Frankrike. Foto: Poppe, Cornelius
Katrine Lunde gjorde en god figur mot Frankrike. Foto: Poppe, Cornelius

Solid kamp i Norge-returen for Katrine Lunde

Katrine Lunde og Stine Bredal Oftedal sto frem da Norge slet seg til seier over Frankrike.

De norske håndballjentene fikk ikke spillet til å stemme i andre omgang, men vant likevel 24-21 mot Frankrike.

Med flere debutanter på banen hadde Norge full kontroll på Frankrike i første omgang i Follo. De norske jentene gikk inn til pause med 15-9-ledelse.

Frankrike startet den andre omgangen best og reduserte til 13-16 etter flere tekniske feil og feilpasninger fra hjemmelaget. Thorir Hergeirsson ble nødt til å ta timeout.

– Hvis dere er usikre på pasningen, så ikke spill den, sa Nora Mørk, som hadde på seg overtrekksgenseren, under timeouten.

Oppfordringen så imidlertid ikke ut til å hjelpe, da feilpasningene fortsatte å hagle på Frankrikes halvdel. Estelle Nze Minko var ute og plukket og kontret inn 17-18.

Oftedal tok tak

Etter nok en pasningsfeil i det neste norske angrepet utlignet Frankrike til 18-18.

Med Frankrike tilbake i målprotokollen satte den norske landslagssjefen inn kaptein Stine Bredal Oftedal. Issy Paris-spilleren tok tak og styrte Norge til 24-21-seier. Hun ble også Norges toppscorer med sju mål.

Katrine Lunde var tilbake i Norge-målet og gjorde flere gode redninger for hjemmelaget.

Møtes igjen på lørdag

– Jeg synes det fungerte bra i forsvar. Vi har fremdeles litt å jobbe med, men det går framover, sa keeperen til Eurosport.

Norge og Frankrike møtes på nytt i Oslo Spektrum lørdag.

– Vi får finne ut av det som ikke fungerer. Vi skal fortsette å jobbe med det vi har bestemt oss for. Så skal vi gå inn for avtaler og bli litt tryggere. Ellers handler det mye om å fortsette der vi var i første omgang med å være mer helhjertet i kontringer og angrep, sa Hergeirsson til Eurosport.

Frankrike tok OL-sølv og EM-bronse i 2016.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2