SEIER: Frederik Børm og ØIF Arendal slo Elverum i lagenes første duell denne sesongen. Foto: Geir Olsen / NTB
SEIER: Frederik Børm og ØIF Arendal slo Elverum i lagenes første duell denne sesongen. Foto: Geir Olsen / NTB

Slo fjorårets suverene mester: – En liten bombe

Det ble en thrillerkamp da fjorårets sluttspillfinalister barket sammen.

Elverum - ØIF Arendal 34-36 (19-19)

I de siste syv kampene mellom Elverum og ØIF Arendal har arendalittene vunnet én kamp. Da sendte de sluttspillfinalen til en fjerde kamp og utsatte gullfesten til Elverum.

Og etter et poengtap i åpningskampen mot Halden, var ØIF revansjelystne.

– Det var nok ikke mange utenfor klubben som trodde vi skulle ta det med hjem, men vi har hatt mange tette kamper mot Elverum. Vi visste at det var mulig, sa ØIF-kaptein, Magnus Søndenå, til TV 2 etter kampen.

ØIFs nye kaptein satte 12 mål i kampen.

– Vi taper dueller mot Søndenå som vi vet er god en-mot-en. Han er rett og slett veldig god og vinner alle dueller i dag, sa Elverums Tobias Grøndahl.

Det ble en thrillerkamp mellom de to sluttspillfinalistene, men det var sluttspilltoeren som trakk det lengste strået i det første oppgjøret mellom lagene denne sesongen.

– En liten bombe og overraskelse, om ikke annet, sa TV 2s håndballkommentator, Harald Bredeli, etter kampen.

Fartsfylt og tett kamp

Trippel-vinnerne, Elverum, startet best med 4-0 etter fire minutter, før Frederik Børm utlignet til 6-6.

Et forrykende tempo fra begge lag preget den første omgangen og lagene fulgte hverandre hakk i hæl. ØIFs Sander Løvlie Simonsen satte inn utligningen ti sekunder før omgangen var over. Det stod 19-19 halvveis.

– Jeg synes vi spiller en fin førsteomgang. Det er det vi snakket om før kampen: at vi ønsket å prestere bedre enn i første seriekamp. Vi står opp og fortsetter å spille vårt spill. Jeg synes guttene har vært veldig flinke, så ØIF Arendal-trener, Heine Jensen, til TV 2 i pausen.

– Vi lager 19 mål og skaper mange gode sjanser, men det gjør dessverre Arendal også, fulgte Elverum-trener, Børge Lund, opp.

THRILLER: ØIFs Magnus Søndenå scoret fem mål i førsteomgang mot Elverum. Foto: Geir Olsen / NTB
THRILLER: ØIFs Magnus Søndenå scoret fem mål i førsteomgang mot Elverum. Foto: Geir Olsen / NTB

Fem minutter inn i den andre omgangen hamret Mario Matic inn 22-22 og lagkompis Aksel Strupstad sendte Arendal opp i en tomålsledelse for første gang i kampen. Før Sander Løvlie Simonsen økte ledelsen ytterligere til 29-25.

– Vi vet at Arendal kan slå oss på dårlige dager. I dag var de bedre enn oss på alle områder. Det er de harde faktaene. Vi scorer mange mål, men de scorer litt for mange de også, sa Tobias Grøndahl etter kampen.

Med fem minutter igjen på klokka satte Magnus Søndenå sitt ellevte mål for kvelden, før Sindre Heldal og Kasper Thorsen Lien svarte med en flyver og redusering for Elverum.

Uros Borzas reduserte nok en gang og Elverum lå under med kun to mål med halvminuttet igjen på klokka.

– Nå må vi faen meg løpe og spille, sa Heine Jensen til sine Arendal-gutter i time outen de siste 20 sekundene.

Fjorårets sluttspilltoer fikk sin revansje og slo trippel-mester Elverum i Terningen Arena.