MERKELIG: TV 2s håndballekspert Bent Svele håper ikke anken til Oppsal blir tatt til følge. Foto: Erik Edland / TV 2
MERKELIG: TV 2s håndballekspert Bent Svele håper ikke anken til Oppsal blir tatt til følge. Foto: Erik Edland / TV 2

Skandalekamp skaper splid: – Direkte flaut

En grov feil i kampen mellom Oppsal og Gjerpen har ført til protester og steile fronter. TV 2s håndballekspert, Bent Svele, er opprørt.

8. januar spilte Oppsal kamp mot Gjerpen i 1. divisjon. Den vant Oppsal til slutt 25-24, men på grunn av en menneskelig feil i sekretæriatet ble det registrert ett mål for mye til Oppsal i første omgang.

Samme kveld ble Gjerpen oppmerksom på feilen. De leverte inn en protest til påtalenemnda i Håndballforbundet morgenen etterpå. Nemda ønsker omkamp og har levert sin innstilling til Sanksjonskomiteen, som tar avgjørelsen. Dette har nå Oppsal anket.

Oppsal mener Gjerpen burde levert inn protesten rett etter kampslutt og at resultatet dermed bør bli stående. Umulig, mener Gjerpen.

Resultatet kan være avgjørende i kampen om opprykk til Rema 1000-ligaen. Oppsal leder divisjonen, to poeng foran Follo som har en kamp mindre spilt. Gjerpen ligger på tredjeplass, kun ett poeng bak Follo.

To lag rykker direkte opp til Rema 1000-ligaen. Nummer tre må ut i kvalik.

– Hele saken er merkverdig, sier styreleder i Gjerpen, Christen Knudsen til TV 2.

Han forklarer hvorfor de ikke hadde mulighet til å levere protesten etter kampslutt, slik det normalt sett gjøres.

Reagerte på vei hjem

– To fedre syntes det var noe rart med stillingen til pause og at Oppsal hadde ett mål for mye. De tok det opp med dommerne i pausen, men ble avvist. Etter kampen så de omgangen på nytt for å være helt sikre på situasjonen og varslet døtrene som var i bussen på vei hjem, som igjen varslet treneren. Jeg fikk beskjed mandag morgen, og da leverte vi inn en protest, sier Knudsen, som først uttalte seg til TA og Varden.

Begge parter skal være enige i at Oppsal fikk registrert ett mål for mye som følge av en menneskelig feil. Likevel mener Oppsal at kampens resultat bør bli stående.

LEVERTE INN PROTEST: Styreleder i Gjerpen, Christen Knudsen, håper kampen blir spilt på nytt. Foto: Privat
LEVERTE INN PROTEST: Styreleder i Gjerpen, Christen Knudsen, håper kampen blir spilt på nytt. Foto: Privat

– Vi har anket protesten til Gjerpen og forbundets vedtak, og så lenge denne anken nå er til behandling hos sanksjonskomiteen, har jeg ikke noen ytterligere kommentarer enn det vi har levert skriftlig, sier fungerende styreleder Cato Tangen i Opsal Håndball til Telemarksavisen.

Tangen ønsker ikke å kommenterte saken ytterligere til TV 2.

Reagerer: – Helt håpløst

Forbundet mener at kampen bør spilles på nytt, og understreker at kampen kan bli helt avgjørende i kampen om opprykk.

Siden Oppsal har anket, skal saken nå vurderes på nytt.

Forbundet skriver også at kampens tidtaker ikke var klar over at det ble ført ett mål for mye til Oppsal, og at kampens sekretær la på et mål etter samtale med tidtakeren. Siden ingen av trenerne reagerte, stolte dommerne på at resultatet var korrekt.

TV 2s håndballekspert Bent Svele reagerer på at Oppsal anker protesten fordi den ikke ble levert tvert etter kampslutt.

– Jeg synes det er helt korrekt at Gjerpen protesterer da de fant ut av det. Det skjønner jeg godt. At Oppsal så protesterer da Gjerpen fikk medhold i saken, synes jeg er helt håpløst, sier Svele.

– Direkte flaut

Han mener Oppsal burde forholdt seg til forbundets ønske om omkamp.

– For Oppsals del synes jeg dette er direkte flaut, så jeg håper det er noen voksne hjemme i forbundet som tar Gjerpens protest til følge. Anken hører ikke hjemme noen sted, sier eksperten.

REAGERER: TV 2s håndballekspert mener Gjerpen har gjort helt riktig med å protestere etter kampen. Foto: Magnus Kaslegard / TV 2
REAGERER: TV 2s håndballekspert mener Gjerpen har gjort helt riktig med å protestere etter kampen. Foto: Magnus Kaslegard / TV 2

Svele har forståelse for at Gjerpen ikke la inn protesten tidligere.

– De kan ikke noe for at de ikke fant ut feilen med en gang. Da synes jeg det er lavmål å mene at protesten burde vært levert inn noen timer tidligere, når de ikke visste om det da, sier Svele.

Mer innhold fra TV 2