Refser eget lag: – Vi er usle, feige og katastrofalt dårlige

Runar-trener Leif Gautestad er ikke nådig etter tapet for Kolstad.

SINT: Runar-trener Leif Gautestad var ikke fornøyd etter kampen mot Kolstad. Foto: Skjermgrab fra TV 2 Sport 2
SINT: Runar-trener Leif Gautestad var ikke fornøyd etter kampen mot Kolstad. Foto: Skjermgrab fra TV 2 Sport 2

Kolstads håndballherrer fikk slite skikkelig for seieren, men vant til slutt 28-22 over Runar Sandefjord i første kamp i sluttspillsemifinalen.

Runar overrasket, og ledet en periode i 1. omgang med tre mål. Likevel klarte de ikke å stå løpet ut.

Runar-trener Leif Gautestad sier at han er skuffet og forbanna etter fredagens kamp.

– Jeg synes vi gjør en middelmådig prestasjon. Vi har en gyllen mulighet i dag til å kunne være helt jevne med Kolstad, men griper ikke den. Vi har for få som presterer på det nivået vi må hvis vi skal spille jevnt med Kolstad, tordner Gautestad.

Han fortsetter:

– I dag hadde vi muligheten, for vi har en god Max i mål og et forsvar som i lange perioder klarte å stå imot dem. Offensivt er vi usle. Offensivt er vi feige. Offensivt er vi katastrofalt dårlige alene med en meget god Torbjørn Bergerud.

Landslagsmålvakten reddet på mange måter Kolstad da storfavoritten hadde en halvgod dag og ble presset av Runar. Han hadde en redningsprosent på over 50.

– En god dag på jobben. Jeg blir pepret med skudd, og de skyter mye. Det er godt å få godt press fra gutta foran meg, sier Bergerud til TV 2.

Det stod 11-11 til pause, og hjemmelaget fra Trondheim klarte etter hvert å skaffe seg et grep om kampen og luke på to-tre mål. Eskil Dahl Reitan økte til 23-18 ti minutter før slutt, og da ble det vrient for Runar Sandefjord å ta igjen forspranget.

Gabriel Ostad Setterblom ble toppscorer for Kolstad med seks mål. Storskytteren Christoffer Rambo scoret hele ni ganger for Runar Sandefjord.

2. semifinalekamp mellom lagene spilles i Sandefjord tirsdag.

I den andre semifinalen møtes Elverum og Nærbø i morgen kl. 18.00 på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play(©NTB/ TV 2)