VIDERE: Norge kan forberede seg på kvartfinalen. Foto: Stian Lysberg Solum
VIDERE: Norge kan forberede seg på kvartfinalen. Foto: Stian Lysberg Solum

Norge er klare for kvartfinale etter Tyskland-show

Først valset Norge over Qatar. Så gjorde Tyskland jobben.

Qatar - Norge 17-30 (9-14)

Nederland - Tyskland 24-32 (12-15)

Håndball-herrene hadde få problemer med å ta seg av Qatar i hovedrunden lørdag kveld. Men landslaget måtte vente noen timer før de også kunne juble for kvartfinale-billett. Tyskland måtte unngå tap mot Nederland.

Den kampen ble aldri spennende. Tyskerne tok seg greit av Nederland. Det betyr at Norge er klare for kvartfinale.

– Det er deilig at det ble avklart i kveld. Dersom møtet med Tyskland på mandag hadde vært med kniven på strupen fordi vi måtte ha vunnet for å gå videre, hadde vi tatt den utfordringen på strak arm. Men det er selvsagt godt å ha avansementet i boks allerede nå, sier landslagssjef Jonas Wille, som fulgte Tyskland-Nederland på spillerhotellet sammen med resten av den norske delegasjonen.

– Nå er vi klare for neste etappe, men vi har også et mål om å vinne hovedrundegruppa gjennom å slå Tyskland på mandag, sier han.

Men først skal Norge og Tyskland møtes mandag i en ren gruppefinale.

– Det blir en gøy kamp. De trøblet litt med å finne rytmen i starten, men de har et godt lag, sier Tysklands Rune Dahmke.

Johannessen hylles

Norge tok kommandoen fra start av og kunne gjøre som de ville.

– Spillerne er veldig lojale, og det er motiverende for oss trenere å jobbe med. De jobber som noen svin, og tar ingenting for gitt, sier landslagssjef Jonas Wille til TV 2.

Da ble ikke sølvvinneren fra 2015 noen særlig prøve.

– De har falmet i sola, og er langt unna det laget de kjøpte seg til i 2015. Det ble en veldig enkel kamp, hvor Norge er divisjoner bedre, sier Bent Svele.

- Nå ser jeg skikkelig dum ut

TV 2s håndballekspert Bent Svele trekker frem Gøran Johannessen som en av dem som lekte seg.

– Han er helt strålende. Han har spilt seg gradvis opp, og har vist seg ekstremt god i duellspill. En fantastisk håndballspiller som har vært mye skadet.

Han ble mestscorende for Norge med seks mål det samme som Kristian Bjørnsen.

– Gøran Johannessen er i stigende form, Sander Sagosen og flere av de andre får hvilt seg, og Torbjørn Bergerud spiller på seg mye selvtillit: Det er selve lottorekka til Jonas Wille, oppsummerer eksperten.

– Jeg syns alle var gode, jeg, sier en ydmyk Johannessen til TV 2.

Kan bli kvartfinaleklar senere

– Det var en god og viktig kamp. Vi skulle ut av startblokkene med en helsikkes intensitet, og det gjorde vi i dag. For meg er det perfekt med litt hvile, sier Sander Sagosen til TV 2.

Torbjørn Bergerud kunne også glede seg over en positiv opplevelse. Mot Serbia ble målvakten tatt av etter ti minutter da han ikke reddet et eneste skudd. Da tok han tak igjen i 2. omgang.

Mot Qatar hadde han en redningsprosent på godt over 50 prosent.

– Veldig god følelse. Jeg har hatt noen gode samtaler med Steinar (Ege, keepertrener), og det hadde vi egentlig i pausen mot Serbia. Han har gjort en god jobb med å få snudd noe oppe i knollen, sier Bergerud.

5 AV 5: Jonas Wille kunne stolt forevige nok en Norge-seier. Foto: Stian Lysberg Solum
5 AV 5: Jonas Wille kunne stolt forevige nok en Norge-seier. Foto: Stian Lysberg Solum

Endelig god start

For første gang så langt i mesterskapet opparbeidet Norge seg en ledelse fra start av. Håndball-herrene eldet hele 6-1 etter rundt ti minutter.

– Fantastisk intensitet, kunne man høre Wille si i time-outen.

Norge slapp seg litt nedpå etterpå, men kunne likevel gå til pause med en ledelse på fem mål.

2. omgang ble også av det enkle slaget. Norge fortsatte å kjøre på, og kunne samtidig rullere på laget før de virkelig tøffe kampene kommer.