Lå under med sju mål – avgjorde i siste sekund

ØIF Arendal ledet 17-12 over Elverum ved pause i første eliteseriekamp etter VM-pausen, men gjestene vendte til seier med vinnermål i siste sekund.

Tobias Grøndahl holdt nervene under kontroll da han tok det avgjørende straffekastet. Han hadde truffet med bare fem av tolv skudd tidligere i kampen, men satte inn vinnermålet.

– Hvor skal man starte? Hvilken utladning! Virkelig! Vi har hatt begrenset med treninger sammen, og vi fikk ikke satt detaljene vi ønsket, og vi har hatt en trøblete høstsesong. Å ligge under med sju og så snu det, viser ekstrem mental styrke. Som jeg har sagt før: Vi er en gjeng med vinnere, sier Tobias Grøndahl til TV 2.

Benjamin Berg fikk straffekastet i en duell med Aksel Strupstad idet tiden var i ferd med å løpe ut.

Dommerens melding får frem smilet

– Det er surt, det er bittert. Jeg er sinnssykt skuffet over at vi ikke minst ett poeng. Alt vi gjorde bra i første omgang forsvant i andre omgang, sier ØIF Arendal-spiller Lars Jakobsen til TV 2.

Etter å ha scoret kampens tre første mål gikk det i stå for Elverum, og hjemmelaget fikk dominere. På det meste ledet ØIF Arendal med sju mål (på 16-9), men Elverum meldte seg på utover i andre omgang og kom sterkt mot slutten. Laget var à jour på 30-30.

Raser: – Den ser vi! Ikke prøv deg!

På 31-31 var ØIF Arendal i angrep i siste minutt, men da dommerne varslet avblåsning for passivt spill, forserte Olaf Richter Hoffstad et skudd som ble blokkert. Etter en timeout gikk Elverum fram og avgjorde.

William Fiala Gjermundsnes scoret 11 mål for ØIF Arendal, mens Berg og VM-spiller Grøndahl var mestscorende hos Elverum med seks hver.

Det var en hengekamp fra september i fjor.