Kolstad tok første stikk i sluttspillfinalen mot Elverum

Kolstad utnyttet hjemmebanefordelen og slo erkerival Elverum med 34-30 i den første finalekampen i eliteseriesluttspillet for menn.

KEEPERHELT: Torbjørn Bergerud for Kolstad. Foto: Ole Martin Wold / NTB
KEEPERHELT: Torbjørn Bergerud for Kolstad. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Kolstad - Elverum 34-30 (16-15)

Elverum kom best i gang, men etter sju minutter hadde hjemmelaget overtatt føringen med 5-3. Gjestene var derimot aldri bak med mer enn og det sto 16-15 til pause.

Elverum-spiller og landslagets playmaker Tobias Grøndahl var i duell mot landslagsmålvakt Torbjørn Bergerud. Målvakten sto godt for trønderne og bidro til seieren.

– Det er godt å få en god avslutning (på kampen), men det hjelper å ha gjengen som står foran meg som kriger på fantastisk bra, sier Bergerud til TV 2 etter kampen.

– Det er selvfølgelig viktig å få den første seieren. Nå skal vi bare fortsette på den bølgen vi er på og fortsette å gjøre jobben ut denne uken og få en ny seier på søndag, sier landslagsmålvakten.

Etter pause dro Kolstad kraftig ifra og var oppe i en sjumålsledelse etter ni minutters spill.

Janus Dadi Smarason var vanskelig å stoppe og scoret elleve mål. For Elverum scoret Kristian Hübert Larsen fire mål.

– Vi var ikke skarpe nok offensivt i andre omgang. Vi fikk ikke helt de situasjonene som vi ønsket, så vi ble stangende mot et godt Kolstad-forsvar. Så var Janus Smarason helt outstanding. Det var han som virkelig gjorde forskjellen på lagene, sier Elverum-trener Børge Lund til TV 2.

Kolstad har tapt bare to ganger denne sesongen. En gang i serien og en gang i sluttspillet. Lagene møtes igjen i Elverum søndag, mens den tredje kampen spilles i Trondheim neste onsdag.

Kolstad tok hjem NM-tittelen og vant serien. Nå er de i førersetet til å ta trippelen denne sesongen.

– Vi spilte en bra kamp. Angrepsmessig var det veldig bra. Vi bommet på mange klare sjanser, så det var litt utfordrende i første omgang. Så klarte vi å stikke fra i midten av andre omgang. Det var fint nok, sier Kolstad-trener Christian Berge til TV 2 etter kampen.

(©NTB/TV 2)