Kjærkommen ØIF-opptur, slo serietoeren

ØIF Arendal tok en etterlengtet seier i eliteserien i håndball da serietoer Kolstad kom til kort og tapte 33-39 onsdag.

Arendals Martin Lindell var sentral i seieren over Kolstad. Foto: Geir Olsen

Seiersvante ØIF har startet sesongen uvanlig svakt. Ikke bare røk mannskapet til Marinko Kurtovic ut av cupen i åttedelsfinalen mot FyllingenBergen, men foran onsdagens hjemmekamp hadde det kunne blitt to seirer på fem forsøk i ligaen.

Kolstad var på sin side ubeseiret på sine fem første kamper og hadde kun Dammen foran seg på tabellen. Med seier i Arendal ville trønderklubben klatret til topps på tabellen.

Slik ble det imidlertid ikke. Til det var ØIF og Martin Lindell for gode. Den svenske storscoreren ble mestscorende for sørlandsklubben med åtte fulltreffere.

– Vi spilte fantastisk forsvarsspill i annen omgang og satte en stopper for deres angrepsspill. I tillegg er det bare å bygge videre på det angrepsspillet vi viser, sa Lindell til direktesport.no etter kampen.

Hoffstad-dobbel

Hjemmelaget kom best i gang på egen parkett og var foran i målprotokollen gjennom hele første omgang. På det meste var forspranget på fem mål, men til pause hadde Kolstad knappet innpå til 20-17.

I innledningen av omgang nummer to fortsatte offensiven fra gjestene, som etter kun drøyt to minutters spill var à jour på 20-20. Foran kom imidlertid trønderklubben aldri.

Etter jevne minutter festet i stedet ØIF Arendal et nytt grep om kampen da Olaf Richter Hoffstad scoret sitt første mål i kampen og økte til 27-24 midtveis i omgangen. Samme mann gjorde 28-24 like etter, og deretter så hjemmelaget seg aldri tilbake.

Med sesongens tredje seier klatret ØIF Arendal til femteplass på tabellen. Opp til ledende Drammen skiller det fire poeng.

Elverum-seier

Kolstad måtte på sin side se seg passert av Elverum, som overtok posisjonen som tabelltoer med 28-24-seieren over Haslum. Alexander Blonz og Sebastian Henneberg ble toppscorere for hedmarkingene med sju mål hver.

Halden tok på sin side sesongens tredje seier da FyllingenBergen ble beseiret med 29-26 onsdag. Trym Bilov-Olsen scoret ni ganger for østfoldingene og ble kampens store spiller.

FyllingenBergen har kun St. Hallvard bak seg på tabellen.