Imsgard storspilte igjen da Elverum vant i Hviterussland

Emil Kheri Imsgard storspilte igjen i målet, mens Tobias Grøndahl herjet framover da Elverum tok en ny borteseier i Champions League.

SPILTE HOVEDROLLENE: Emil Kheri Imsgard og Tobias Grøndahl. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SPILTE HOVEDROLLENE: Emil Kheri Imsgard og Tobias Grøndahl. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Mesjkov Brest - Elverum 27-30 (11-14)

Poengløse Mesjkov Brest ble slått 30-27 i Hviterussland. Elverum er nå ubeseiret i sine fire siste Champions League-kamper og står etter seks runder med tre seirer og bare ett tap.

En kamp før halvspilt gruppespill er Elverum bare ett poeng bak lederduoen Montpellier og Kiel, og med like mange poeng som Aalborg og Szeged. Det er sensasjonelt sterkt.

De seks beste i gruppa går til cupspillet, og Elverum har nå hele sju poengs luke ned til Zagreb på sjuendeplass. I øyeblikket er Elverum med for fullt i kampen om å bli blant de to første som går rett til kvartfinale.

Storspill

Mesjkov Brest hang med innledningsvis og tok ledelsen tre ganger, siste gang på 6-5, men Elverum rykket til seg noen måls ledelse og lot aldri hjemmelaget komme à jour. Imsgard bidro til det ved nok en gang å storspille i målet. Han drev hjemmespillerne til fortvilelse med sine redninger.

Grøndahl, som i likhet med Imsgard er i ferd med å framstå som en internasjonal profil, scoret ni ganger på ti avslutninger og ble kampens suverene toppscorer.

Toppkamp neste

Sindre Heldal og Eric Johansson scoret fem ganger hver, Dominik Mathé fire. Ni Elverum-tegnet seg i målprotokollen foran 920 tilskuere i Brest.

Nå er det tre ukers pause i mesterligaen, men neste oppgave for Elverum i turneringen er hjemmekamp mot gruppas lederlag Montpellier 17. november. Det blir en toppkamp der Elverum med seier vil toppe gruppa iallfall et døgn.

Det skal spilles fire runder til før jul, og Elverum spiller tre av dem i egen hall.

(©NTB)