Hylles etter inngripen: – Det er flott

Drammen-spiller Sindre Aho hylles for fair play mot Elverum. Forrige sesongs trippelmestere sikret sølvmedaljen i Rema 1000-ligaen.

HYLLES: Sindre Aho hylles av TV 2 kommentatorene etter å ha snakket Elverums Josip Vidovic ut av utvisning. Foto: TV 2 Sport 2
HYLLES: Sindre Aho hylles av TV 2 kommentatorene etter å ha snakket Elverums Josip Vidovic ut av utvisning. Foto: TV 2 Sport 2

Drammen - Elverum 23-26 (12-12)

Kolstad ble seriemestere onsdag kveld, og døgnet senere kunne Elverum sikre sølvmedaljen med ett poeng borte mot Drammen.

I stappfulle Drammenshallen fikk fjorårets trippelmestere utfordringer fra hjemmelaget.

Etter halvspilt første omgang sendte Ole-Henry Dahl Drammen i ledelsen 8-7. Fjorårets toppscorer i ligaen, Hermann Vildalen, hamret inn en perlescoring og holdt drammenserne i ledelsen med drøye ti minutter igjen av omgangen.

Hylles for fair play etter dette

Med ett minutt igjen av den første omgangen ble det blåst to minuttersutvisning på Elverums Josip Vidovic. Dommerne dømte utvisning for arm i ansiktet.

– Det går ikke. Når det har vært de samme situasjonene den andre veien og de ikke har tatt det da, så kan de ikke ta det her, sa TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Men Drammens Sindre Aho sa ifra til dommerne at hånda ikke traff ansiktet. Dommerne trakk dermed tilbake utvisningen.

– Han sa at den traff meg ikke i ansiktet og gjorde akkurat som Gullerud gjorde. Det er flott, sa TV 2s håndballkommentator Harald Bredeli og sammenlignet Aho med Magnus Gulleruds uvanlige inngripen i NM-finalen.

Men det var Elverum som kom best ut av startblokkene i den andre omgangen. Tobias Grøndahl hamret inn sitt åttende mål til 18-14.

Da målvakt Emil Kheri Imsgard tok sin 16. redning med ti minutter igjen på klokka, tok Kristian Kjelling timeout på stillingen 17-22.

– Vi må gamble litt og få tak i den kula, sa Drammens-treneren.

August Storbugt svarte på tiltale og reduserte til 18-22. Men Elverum stakk av med seieren og kunne juble for seriesølv.