LEDER LAGET: Tor Odvar Moen startet som trener i Molde sommeren 2022 og tegnet en treårskontrakt. Foto: Kristian Haug Hansen / TV 2
LEDER LAGET: Tor Odvar Moen startet som trener i Molde sommeren 2022 og tegnet en treårskontrakt. Foto: Kristian Haug Hansen / TV 2

– Hvis det ikke går og folk ler, så driter vi i det

Molde har høye ambisjoner for årets sesong. De ønsker å bli historiske.

Se Storhamar-Molde fra kl.19 på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play onsdag.

Da den tidligere Larvik-treneren tok over Molde sommeren 2020, var han klar i talen om ambisjonene.

– Jeg var litt brutal og sa at «dette laget skal ta medalje». Jeg tror kanskje jeg skremte halvparten, og det er ikke så rart, forteller Tor Odvar Moen til TV 2.

Sesongen 2020/2021 endte med en femteplass.

Så, i mai i år, skrev Molde historie – de sikret klubbens første medalje da de tok NM-sølvet bak Vipers.

– Hvis du ikke har en målsetting som er høyere enn noe du har klart før, så er det ikke vits. Hvis det ikke går og folk ler, så driter vi i det. Vi ønsker å fremstå som offensive i den biten, og så får vi jobbe deretter, slår Moen fast om ambisjonene for denne sesongen.

Vil bli historiske

Det ble en fjerdeplass i serien og semifinale-exit i sluttspillet, men målsettingene denne sesongen er satt. Og Moen er, sammen med laget, ambisiøse.

– Vi ønsker og mener at vi har kapasitet til å slåss om en sølvmedalje i serien, forteller Molde-trener, Tor Odvar Moen.

– Utfordre Storhamar?

– Ja. Nå kommer den kampen tidlig og det er en lang sesong, men vi mener at vi har laget til det. Definitivt.

Storhamar har vært nummer to bak Vipers gjennom flere sesonger. Etter fjorårets sesong har de mistet Emilie Hovden (Viborg), Betina Riegelhuth (lagt opp) og Jeanett Kristiansen (lagt opp).

– Storhamar har et bra lag, men har kanskje ikke like bred tropp som i fjor. De skal inn i en veldig tøff sesong med mange Champions League-kamper allerede i høst, forteller Molde-treneren.

– Vi synes ikke at vi var veldig langt unna Storhamar i fjor. Vi vant hjemmekampen og var ikke så verst i bortekampen, heller. Det betyr at vi ikke skal stille oss bak i køen, rett og slett, legger han til.

Reelle ambisjoner

TV 2s håndballekspert, Bent Svele, uttalte i «Kommentatorbuas» tabelltips at han har troen på at Molde skal ta medalje – men av sorten bronse.

– Dette Molde-laget er godt nok til medalje og de bør få seg en medalje nå. De har en større bredde, og så synes jeg de har vervet gode spillere, sier Svele.

– Ambisjonene om å utfordre Storhamar på den andreplassen er høyst reelle, sier TV 2s håndballekspert.

For moldenserne har sikret seg fjorårets toppscorer i REMA 1000-ligaen, Christine Karlsen Alver (fra Fana), og Rikke Larsen Øyerhamn (fra Tertnes), som fikk sin landslagsdebut for Håndballjentene forrige sesong.

– Vi har trua på oss selv. Vi tør å være offensive og legger ned den jobben som skal til. Vi har jobba godt, og jeg liker at folk vil ha en høy målsetting, forteller Moen.