FORNØYD: Glassverket-trener Geir Oustorp strålet etter to poeng.  Foto: Foto: Lise Åserud / Scanpix
FORNØYD: Glassverket-trener Geir Oustorp strålet etter to poeng.  Foto: Foto: Lise Åserud / Scanpix

Glassverket vant toppkampen

Glassverket ledet en stund overlegent, men måtte nøye seg med å hale i land 23-22-seier i toppkampen mot Vipers Kristiansand i eliteserien håndball onsdag.

De første eliteseriekampene siden EM-pausen bød på en klar toppkamp, og drammenslaget tok en kjærkommen seier over klubben som fjor stakk av med treneren (Kenneth Gabrielsen) og flere spillerprofiler (Jeanett Kristiansen, Kristin Nørstebø og Kari Brattset).

– To gullpoeng
For Glassverket fikk vårsesongen en oppmuntrende start etter at spillerne før jul måtte gå med på lønnskutt på grunn av klubbens pressede økonomiske situasjon. Trener Geir Oustorp jobber til og med gratis.

– Dette smakte veldig godt. Det er to gullpoeng, sa Oustorp til Eurosport Norge etter kampen.

– Kampen var en berg-og-dalbane. Vi hadde en strålende start på 2. omgang og gikk opp til 17-10. Da var det kjempebra, men så ble vi altfor passive, faktisk litt visne. Da så vi at vi ikke hadde kamputholdenheten i beina.

Brattset var god for Vipers, og da Linn Jørum Sulland våknet ble gjestene farlige. Likevel holdt Glassverket unna og sikret seg en god opplevelse før gruppespillet i EHF-cupen innledes mot Metzingen lørdag.

Birna Berg Haraldsdottir fyrte løs stadig vekk og førte an for Glassverket med sju mål.

Seieren førte laget forbi Vipers til 2.-plass på tabellen, ett poeng bak serieleder Larvik som imidlertid har en kamp mindre spilt og er uten poengtap i serien.

Byåsen snublet
Vipers er poenget bak. Byåsen, som i sin generalprøve før EHF-cupens gruppespill måtte nøye seg med 23-23 borte mot tabelljumbo Rælingen, er poenget bak Vipers igjen.

– Dette er en fiasko, sa Byåsen-trener Arne Høgdahl til Adresseavisen etter kampen.

Ida Alstad scoret sju mål for Byåsen, Silje Waade seks på like mange avslutninger.

Storhamar innledet året med 32-21-seier borte mot Stabæk og holder femteplassen, mens Tertnes slo Halden 18-16 og er nummer seks.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2