– En møkkasak vi skulle vært foruten

Nærbø er i en skvis etter at avtalen om bruk av deres stjernespiller, Andreas Horst Haugseng, er et regelbrudd.

USIKKERT: Det er fortsatt uvisst om Andreas Horst Haugseng skal spille semifinalen mot gamleklubben Elverum. Foto: Carina Johansen / NTB
USIKKERT: Det er fortsatt uvisst om Andreas Horst Haugseng skal spille semifinalen mot gamleklubben Elverum. Foto: Carina Johansen / NTB

Som TV 2 fortalte forrige uke må Nærbø betale en sum for at Andreas Horst Haugseng skal kunne spille sluttspillsemifinale mot Elverum.

Horst Haugseng vendte tilbake til barndomsklubben etter kun måneder hos fjorårets trippelmestere.

I november ble klubbene enige om en overgang hvor det i tillegg til en overgangssum ligger en klausul der Nærbø må betale en ekstra sum dersom Horst Haugseng skal spille mot Elverum i inneværende sesong.

Nå skal lagene møtes i sluttspillsemifinalen.

I strid med forbundets reglement

Torsdag har Norges Håndballforbund har vært i kontakt med begge klubbene. Der har de formidlet forbundets syn på en slik avtale.

– Hvis en slik klausul eksisterer og blir benyttet her, så begrenser det forutsetningene for spill og det vil være i strid med vårt reglement og våre verdier. Et brudd på det vil føre til at saken havner i påtalenemnda, forteller leder i konkurranseavdelingen hos forbundet, Stig Quille, til TV 2.

Quille legger til at de har vært i møte med klubbene i dag og har da, ifølge Quille, gitt en avklaring slik at det ikke skulle være noe tvil.


– Ingen ønsket situasjon

I utgangspunktet skulle man tro at dette var godt nytt for Nærbø med å ha fått Horst Haugseng tilbake, men styreleder i Nærbø, Trond Knutsen, sier at det fortsatt er en vrien sak.

– Dette er en møkkasak vi skulle være foruten. Det er en vanvittig vanskelig situasjon og det er ingen ønsket situasjon, fordi vi sitter i en skvis, forteller Knutsen og fortsetter:

– Vi har gjort en avtale med Elverum og handlet i god tro. Hadde jeg og andre visst at dette tilsynelatende er et regelbrudd med en slik klausul som låser deltakelse av en spiller, så hadde vi selvfølgelig ikke skrevet en sånn avtale.

Nå er klubben usikre på hvordan de skal løse «Haugseng-gate».

– Vi var innstilte på at Andreas ikke skulle spille fordi vi måtte betale for det, men med samtalen med forbundet i dag som også er bekreftet skriftlig, så er vi nødt til å ta en ny vurdering av hele saken i klubben. I øyeblikket vet vi ikke hva konsekvensen blir, sier Nærbøs styreleder.

Elverum har heller ikke rukket å vurdere situasjonen etter siste beskjed fra forbundet.