DEBUT: Sunniva Næs Andersen er tatt ut i Thorir Hergeirssons tropp til EM. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
DEBUT: Sunniva Næs Andersen er tatt ut i Thorir Hergeirssons tropp til EM. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– En Askepott-historie fra virkeligheten

Tanken om profflivet var lagt på hylla. Så fikk Sunniva Næs Andersen en forespørsel hun ikke kunne takke nei til.

I 2017 tok Sunniva Næs Andersen valget - hun ønsket å flytte til Kristiansand for å studere og trappe ned på håndballen.

– Det er i 18-20 års alderen hvor man skal prøve å finne seg selv i voksenlivet og man blir litt usikker på «er det dette jeg vil?», forteller Næs Andersen til TV 2.

Se Norge-Nederland på TV 2 Direkte og Play torsdag fra kl.18

– Må klype meg seg i armen

Håndballsatsningen ble nedtonet og hun startet å spille i 2.divisjon i Våg. Men på grunn av skader i Vipers, som er samarbeidsklubben til Våg, steppet Næs Andersen inn og fikk sine første kamper i eliteserien for Vipers.

Så kom kontrakten med de rosakledde på bordet.

– I utgangspunktet så hadde jeg ikke tenkt at jeg skulle spille i eliteserien. Man kan ikke akkurat bare velge å spille i Vipers, man må være ønsket også. De hadde ny trener og da han tok kontakt, så måtte jeg bare bestemme meg der og da. Og da tenkte jeg at det var en mulighet jeg ikke kunne si nei til, forteller venstrekanten.

– Jeg angrer jo selvfølgelig ikke på det i dag, legger hun til og smiler.

Og siden har 25-åringen vært i Kristiansand-klubben. Der har hun vært med å vinne cup-, serie- og sluttspillgull, og blitt Champions League-mester to ganger.

Denne uken signerte hun en ny treårskontrakt med klubben.

Med fraværet av Sanna Solberg-Isaksen (gravid) og Camilla Herrem (gravid) hos Håndballjentene, åpnet det seg en plass i EM-troppen.

– Man må klype seg selv litt i armen, fordi det er en situasjon jeg absolutt ikke hadde sett for meg å være i. Det er selvfølgelig mange tilfeldigheter som spiller inn også. Det er litt utrolig faktisk, sier Næs Andersen som nå spiller Intersport Cup før avreise til EM neste uke.

TV 2s håndballekspert, Bent Svele, har latt seg imponere av venstrekantens ferd til toppen.

– Det er en Askepott-historie fra virkeligheten, sier Svele.

Mørk: – Fra god kant til internasjonal toppspiller

Næs Andersen får dermed sin mesterskapsdebut når EM kastes i gang i Ljubljana. Det gleder tidligere Vipers-kollegaer Nora Mørk og Henny Ella Reistad.

– Det er vel fortjent. Jeg synes Sunniva har vært veldig, veldig god - både forrige sesong og denne sesongen i Vipers. Hun har gått fra å være en god kant til å være en internasjonal toppspiller på sin posisjon. Jeg synes hun er sikker, har god teknikk og nå mer erfaring. Jeg er trygg på at Sunniva ikke skal fylle noen andre sine sko, men fylle sine egne sko, slår Mørk fast.

– Hun er utrolig god og har utviklet seg veldig. Det var det året jeg kom til Vipers hvor hun sa: «vi kjører på» og så har hun bare fortsatt. Hun finner måter å bli bedre på, og at det har tatt henne hit, er veldig fortjent og moro, forteller Reistad.

Næs Andersen er, sammen med Anniken Wollik, den nye duoen på venstrekanten hos Håndballjentene. Og 25-åringen er klar for å ta utfordringen.

– Jeg prøver å tenke at håndballdelen ikke er så ulik min hverdag, men selvfølgelig er omstendighetene rundt mye større. Det er en tilvenning, sier venstrekanten lattermildt.

– Rett og slett holde hodet kaldt?

– Ja, og bare være meg selv. Jeg kan ikke være noen andre enn den jeg er, sier Næs Andersen avslutningsvis.