Elverum med sensasjonsseier i mesterligaen: – Sykt sterkt

Det spanske storlaget Ademar Léon var kjempefavoritt før mesterligaoppgjøret mot Elverum, men nordmennene gikk nådeløst til verks og vant 30-26 på bortebane.

JUBELDAG: Elverum sjokkerte sin spanske motstander. Foto: Viasat 4
JUBELDAG: Elverum sjokkerte sin spanske motstander. Foto: Viasat 4

Det spanske storlaget Ademar Léon var kjempefavoritt før mesterligaoppgjøret mot Elverum, men nordmennene gikk nådeløst til verks og vant 30-26 på bortebane.

– Det var sykt sterkt. Vi hadde ikke oddsen på vår side, men vi tok en utrolig deilig seier, sa Elverums bestemann, keeper Morten Nergaard, til NTB etter kampen.

– Jeg er fornøyd med egen innsats i dag. Det var bra, smilte keeperen, som stengte buret store deler av kampen.

Etter en sjansesløsende start på første omgang av begge lag i Spania tok Elverum over mot slutten av den første halvtimen. Anført av en strålende Nergaard i målet ledet den norske mesteren 12-10 til pause

Lindboe-trippel

I annen omgang fortsatte Elverum i samme spor, men da både André Lindboe og Jonas Burud ble utvist samtidig spiste León seg inn i kampen igjen med 16-16 etter elleve minutter av annen omgang.

Bortelaget ga seg imidlertid ikke, og Håkon Bratvold Ekren kom inn fra benken og sendte Elverum to mål foran igjen.

Magnus Fredriksen lobbet inn 22-19 med ti minutter igjen av omgangen, før Tine Poklar kriget inn en firemålsledelse til Elverum etter en Nergaard-redning i neste angrep.

Elverums norske landslagsspiller André Lindboe fikset 27-24 tre minutter før slutt, og samme mann avgjorde kampen ved å sette inn 28-24 fra straffemerket med to minutter igjen, før han også satte inn 29-25.

– Sterkt

Kevin Maagerø Gulliksen scoret Elverums siste mål i 30-26-seieren.

– Dette er veldig sterkt, sa tidligere León-spiller og Viasports ekspertkommentator Kristian Kjelling.

– Vi spilte veldig bra i dag. Vi gjorde noen feil, men vi spilte mot León borte og holdt hodet kaldt da de prøver å stresse oss mot slutten. Det var en veldig god laginnsats, sa Morten Nergaard.

Elverum tok sin første seier i årets mesterligagruppespill etter tap mot sveitsiske Kadetten Schaffhausen og Bjarte Myrhols Skjern.

– Det var godt å få de første poengene. Hadde vi spilt fire-fem kamper uten poeng, ville folk begynt å snakke om at vi kanskje ikke er så gode i år, men nå vant vi mot León borte. Det er sterkt og utrolig deilig, avsluttet Nergaard.

(©NTB