INNRØMER: Michael Apelgren innrømmer at laget hans pådro seg fire røde kort med vilje.  Foto: Braastad, Audun
INNRØMER: Michael Apelgren innrømmer at laget hans pådro seg fire røde kort med vilje.  Foto: Braastad, Audun

Elverum Håndball pådro seg fire røde kort med vilje: – Moralsk forkastelig

Treneren innrømmer at spillerne fikk rødt kort med vilje. Trenerkollega reagerer kraftig.

Elverum Håndballs trener Michael Apelgren innrømmer at fire av hans spillere fikk rødt kort med vilje i søndagens 30-22-seier mot Lillestrøm i eliteserien.

Elverum er allerede seriemester og hadde ingen problemer med å slå Lillestrøm i sin siste hjemmekamp før sluttspillet.

Hjemmelaget pådro seg imidlertid hele elleve utvisninger i en kamp som på ingen måte var stygg, og på tampen satt både Erik Toft, Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar på tribunen etter å ha pådratt seg røde kort.

Etter kampen medga Elverum-trener Michael Apelgren at det var planlagt.

REAGERER: Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno. Foto: Onsøien, Ole Gunnar
REAGERER: Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno. Foto: Onsøien, Ole Gunnar

– Jeg skal innrømme at vi spilte på måten vi gjorde for å få røde kort på akkurat de fire spillerne, sier Apelgren til Østlendingen.

– De fire spillerne hadde rødt kort fra før. Nå blir de avstengt mot Halden, og så er de tilbake i sluttspillet der vi trenger dem. Man må stå over én kamp for annethvert røde kort man pådrar seg, og da valgte jeg å løse det på denne måten, legger treneren til.

– Moralsk forkastelig
Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno reagerer kraftig på Elverum-trenerens uttaelser og at han bevisst ga beskjed til spillerne om bevisst å pådra seg røde kort.

– Jeg reagerer kraftig på dette fordi det er noen uskrevne regler som må følges i håndballens kjerneverdier. Det de har gjort er langt unna det norsk håndball står for og er moralsk forkastelig, sier Skarpsno til TV 2 Sporten.

– Dette er noe som kan få direkte innvirkning med tanke på Halden som står i fare for å rykke ned, og Lillestrøm som er i samme situasjon, påpeker håndballtreneren.

Han har snakket med flere kollegaer i håndballmiljøet som også reagerer kraftig.

– Jeg har snakket med flere kollegaer, og nå ser det ut som om LSK vil anmelde forholdet. Men de må de nesten svare for på selv. Jeg er ikke i tvil om hva jeg hadde gjort om jeg hadde opplevd en slik situasjon, sier Haslum-treneren.

Taktisk spill
Elverum-treneren begrunner valget på denne måten:

– Jeg mener man burde slette røde kort før sluttspillet, men så lenge reglene er som de er, valgte vi å gjøre det på denne måten. Det første året jeg var her, holdt vi på å ryke ut av sluttspillet på grunn av utestengninger og røde kort, og sluttspillet er for viktig for oss til at vi kan gamble med det. Når vi fikk disse fire utestengt mot Halden, går vi inn i sluttspillet med blanke ark. Det er sesongens viktigste mål for oss, og røde kort der kan avgjøre alt.

Byttet inn spiller for tidlig
Apelgren sørget blant annet for at Poklar fikk en ny tominutter ved å bytte ham inn fire sekunder for tidlig etter en utvisning.

– Det kjennes på ingen måte godt, men jeg er nødt til å være kynisk og gjøre alt jeg kan for å gi oss best mulige forutsetninger for å vinne sluttspillet. Det er en utrolig vanskelig situasjon, men selv om jeg står for det, gir det meg som sagt en veldig dårlig følelse, sier treneren.

Ellers ligger det an til et spennende race om sølv og bronse i serieavslutningen etter at Bækkelaget tapte, mens Haslum og ØIF Arendal vant søndag. Ett poeng skiller mellom de tre lagene.

Andre kamper søndag: Bodø – Falk Horten 26-23, Bækkelaget – FyllingenBergen 30-35, Drammen – ØIF Arendal 19-27, Haslum – Halden 31-29, Kolstad – St. Hallvard 32-25.

(©NTB/TV 2 Sporten)

Mer innhold fra TV 2