KOLSAD: Christian Berge er klar som Kolstad-trener og trer inn i stillingen allerede kommende uke. Foto: Annika Byrde
KOLSAD: Christian Berge er klar som Kolstad-trener og trer inn i stillingen allerede kommende uke. Foto: Annika Byrde

Bekreftet: Blir Kolstad-trener

Christian Berge har signert med Trondheims-klubben.

Saken oppdateres!

Torsdag annonserte Norges Håndballforbund og Christian Berge at han gir seg som landslagssjef.

Berge hadde opprinnelig kontrakt med forbundet til og med VM i 2025, men i høst ble det kjent at Kolstad ønsker trønderen som hovedtrener.

Både den avtroppende landslagssjefen og Kolstads daglige leder, Jostein Sivertsen, bekreftet til TV 2 torsdag at de ønsker et samarbeid, men at ingenting er signert ennå og at det gjenstår noen detaljer.

Men nå er det klart: Christian Berge blir Kolstad-trener. Han trer inn i trenerstillingen allerede førstkommende tirsdag og leder Kolstad mot Drammen 2.mars.

– Det er godt å få det avklart og å få lov til å begynne å jobbe så fort som mulig. Jeg gleder meg veldig, sier Christian Berge til TV 2.

Berge får en delt rolle frem til 1.mai: Trønderen skal lede Håndballgutta i Golden League i mars og samling i april. Fra 1.mai trer han av som landslagssjef.

Tilbake i hjembyen

Berges kontrakt med Kolstad strekker seg til sommeren 2024.

– Vi starter på mandag og så går vi i gang. Jeg har diskutert mye med trenerteamet om hvordan vi skal løse det. Det ser veldig bra ut, forteller Berge som skal inn i trenerteamet sammen med Stian Gomo og Erlend Sagosen, samt fysisk trener Ole Martin Viken.

– Vi står likestilt. Det handler om at du har fokus og ansvar for ulike områder. Man går på tvers av områdene. Jeg og Gomo har jobba knallgodt sammen tidligere, så det ser jeg ingen utfordringer med.

Berge returnerer derfor til hjembyen Trondheim og får ønsket om å stå på gulvet daglig oppfylt.

– Jeg har ikke bodd i byen siden 1994, så jeg må lære meg å kjenne byen på nytt. Jeg gleder meg til å bo i Trondheim og jobbe med dette mannskapet. Som landslagstrener sitter du mye alene med video og analyse. Nå kommer man inn i et miljø og får mer struktur i det arbeidet. Det gleder jeg meg til.

FEMTEPLASS: Christian Berge ledet Norge i sitt siste mesterskap i EM i januar. Foto: Annika Byrde / NTB
FEMTEPLASS: Christian Berge ledet Norge i sitt siste mesterskap i EM i januar. Foto: Annika Byrde / NTB

Fornøyde spillere

Kolstad har signert med landslagsspillerne Sander Sagosen, Torbjørn Bergerud, Magnus Abelvik Rød, Vetle Eck Aga, Magnus Gullerud og Gøran Johannessen, samt den islandske landslagsduoen Janus Dadi Smarason og Sigvaldi Guðjónsson. Målet er å en dag ta med seg Champions League-trofeet hjem til Trondheim.

– Det er en visjon som ikke har blitt gjort på norsk jord før. Jeg elsker å jobbe med mennesker som er dedikerte, som tenker litt stort og har energi til å gå for den målsettingen, forteller Berge.

Berge fortsetter dermed samarbeidet med flere av landslagsspillerne i klubb.

– Jeg håper virkelig at alt går i orden med han og Kolstad. Da får vi et drømmeteam på trenersiden i klubben, og det er noe jeg ser fram til. Christian og jeg har et nært forhold. Vi prater mye sammen og fungerer godt sammen. Hvis vi kan jobbe sammen i det daglige vil det være helt topp, sa Sander Sagosen til TV 2 torsdag.

Sagosen, Magnus Abelvik Rød og Gøran Johannessen kommer til Kolstad sommeren 2023. De øvrige spillerne slutter seg til klubben sommeren 2022.

– Jeg er veldig fan av Christan, det er det ingen tvil om. Det at man potensielt kan få Christian som klubbtrener og få jobbe med han på daglig basis, er noe jeg hadde satt veldig pris på, fortalte Magnus Abelvik Rød til TV 2 torsdag.

TETT BÅND: Christian Berge og Sander Sagosen fortsetter samarbeidet i Kolstad når Sagosen slutter seg til laget sommeren 2023. Foto: Vidar Ruud / NTB
TETT BÅND: Christian Berge og Sander Sagosen fortsetter samarbeidet i Kolstad når Sagosen slutter seg til laget sommeren 2023. Foto: Vidar Ruud / NTB