Hovland med sterk start i US Open - ligger likt med verdenseneren

Viktor Hovland (21) kom på en delt 16. plass i første runde av US Open etter å ha levert en sterk prestasjon. Han endte på to under par.

Den norske amatøren fikk en strålende start på turneringen i Pebble Beach i California. Han var med i teten etter sin fjerde birdie på seks hull, skriver VG. På de to siste hullene ble det også birdie.

– Den var deilig, den! sa faren Harald Hovland, som følger sønnen i California.

21-åringen endte på to under par, og dermed sikret nordmannen seg en delt 16. plass. Hovland fikk mest trøbbel på hull 8, da han slo seg i bunkeren bak green. Det ga en tung dobbeltbogey.

Etter dag én av turneringen ligger Hovland likt med verdensener Brooks Koepka, som han gikk åpningsrunden smamen med. Hovland er også ett slag foran spillere som Tiger Woods.

– Det er kult. Jeg spiller med noen av de beste spillerne i verden. Det er kult å se at man har noe her å gjøre. At man ikke er helt i en annen liga selv om de gutta har det lille ekstra som jeg har litt å lære av. Det er i alle fall kult at jeg er i nærheten, sier Hovland i et intervju gitt til SNTV.

Justin Rose er ensom i ledelsen av US Open seks slag under par.

Redaktør i norskgolf.no, Magnus Sveen, mener Hovland har overgått alle forventninger.

– Det er regnet for å være verdens vanskeligste turnering. I tillegg så går han ut i en av disse supergruppene som arrangøren har satt opp med Koepka og Molinari som er to mestere, sier Sveen, som synes ydmyke Hovland viser at han hører hjemme i dette selskapet.

– Det er oppsiktsvekkende når man kommer til USA hvor stor standing Viktor Hovland har allerede. Han er svær der borte. Han er en av de mest populære spillerne av de unge i US Open allerede.

Hovland er ranket som verdens beste amatørspiller.

Det er 156 spillere i US Open, der omkring halvparten av feltet er direktekvalifisert. Viktor Hovland var kvalifisert for Major-turneringen etter at han vant det amerikanske amatørmesterskapet i fjor.

Mer innhold fra TV 2