Hovland kan bli historisk igjen:
– Er han så god som det ser ut til, vil han sannsynligvis være med

Ryder Cup-kaptein Padraig Harrington tror Viktor Hovland kan bli historisk som første nordmann i prestisjeturneringen allerede neste år.

RYDER CUP 2020? Europa-kaptein Padraig Harrington mener nordmannen var det beste som kom ut av US Open. Foto: David J. Phillip

Viktor Hovland (21) er på alles lepper etter den imponerende amatørrekorden han satte under US Open. Med totalt 280 slag på fire dager, slettet han rekorden til golflegende Jack Nicklaus, satt helt tilbake i 1960.

Det har sørget for massiv hyllest av nordmannen, og blant dem som har merket seg hans kvaliteter er Ryder Cup-kaptein Padraig Harrington (47).

I et intervju med SiriusXM PGA Tour radio sier iren med tre majortriumfer at han har latt seg imponere av det nordmannen viste under US Open.

– Det mest interessante som kom ut av forrige uke, er Viktor Hovland. Til syvende og sist må man se om han muligens kan være på laget mitt neste år, sier Harrington.

Ryder Cup spilles annethvert år, og neste utgave er i 2020. Skal Hovland bli med, må han fortsette å imponere.

– Alle Ryder Cup-lag har to-tre nykommere. Det er umulig å forutse hvem som skal være der om 15 måneder, men Viktor Hovland viste hva han er i stand til forrige uke, sier Ryder Cup-kapteinen.

Dersom Hovland skulle bli en del av Ryder Cup-laget i 2020, vil han bli historisk. Ifølge Norsk Golf har det aldri vært noen nordmenn på Ryder Cup-laget.

– Jeg håper han vil bli medlem på Europatouren og prøve å komme på laget, sier Harrington, og legger til:

– Er han så god som det ser ut til, så vil han sannsynligvis være med.

Team Europa er tittelforsvarer etter å ha slått USA i Frankrike i fjor. I 2020 arrangeres turneringen på Whistling Straits i Wisconsin, USA.

Fortsetter å imponere

Lørdag fortsatt nordmannen å imponere på golfbanen i USA, da han gikk han tredje runde i Travelers Championship på to slag under par.

Det gjør at den norske 21-åringen foreløpig ligger på delt 45.-plass i PGA-turneringen i Cromwell, Connecticut.

Hovland spilte lenge glitrende og lå på delt 13. plass, men en dobbeltbogey (to over par) på nest siste hull ødela mye for ham. Oslo-gutten brukte seks slag på par fire-hullet og falt ned til delt 44. plass.

Det skal samtidig sies at Hovland startet grytidlig lørdag, og det er mange spillere som skal fullføre sine runder. Likevel ser det ut til at han klatrer fra 57. plassen han lå på foran den tredje runden.

Hovland åpnet runden med å gå de fire første hullene på par før han spilte en sterk birdie på femte hull, der han brukte kun to slag.

Senere ble det birdier på hull 11, 13 og 15 for Oslo-gutten, før dobbeltbogeyen førte til at han endte dagen på to slag under par. I alt ligger Hovland på fire slag under par etter runder på 67, 71 og 68 slag.

Må spille inn nesten åtte millioner

21-åringen imponerte nylig stort i selveste US Open, der han endte helt oppe på 12.-plass. Plasseringen ville gitt ham drøyt to millioner kroner dersom han var proff, men som amatør og universitetsspiller kunne ikke Hovland ta imot premiepenger.

Først denne helgen debuterer han som profesjonell. Hovland skal spille fem turneringer resten av året, og for å få innpass på neste års PGA-tour må han trolig spille inn rundt 900.000 dollar, eller nærmere åtte millioner kroner.

Helgens turnering i Connecticut kan gi en god start dersom Hovland spiller seg ytterligere opp søndag. I alt er det 61,5 millioner kroner i premiepenger. Vinneren får 11 millioner kroner, mens det er premier på over 1 million kroner til de 16 første i feltet.