Horgmo ute av OL med kragebeinsbrudd

Olympiatoppens helsepersonell bekrefter at Torstein Horgmo har brukket kragebeinet. Dermed ryker OL for snowboarderen.

Han var norsk gullhåp i slopestyle i Sotsji-lekene. Det skal kjøres kvalifisering i slopestyle torsdag. Finalen arrangeres lørdag.

– Det er påvist brudd i kragebeinet, som er en ufarlig skade i seg selv, men som gir så mye smerter at det er umulig å kjøre snowboard med. Bruddet er ukomplisert og vil trolig ta fire ukers tid å lege. Det er uansett umulig å trene og konkurrere med skaden, så OL er over for Horgmos del. Han har også fått en lett hjernerystelse, sier Olympiatoppens OL-lege, Ellen Moen, i en pressemelding.

– Det er selvfølgelig veldig surt at dette skjedde. Fall er en del av sporten vår, men timingen er jo fryktelig dårlig. Nå ønsker jeg bare å bli raskt frisk og komme meg tilbake på brettet og ha det moro igjen, sier Torstein Horgmo fra sykesengen.

Trønderen falt i det første elementet og landet hardt på skulderen, ifølge TV 2. Med bekymrede lagkamerater som tilskuere ble han fraktet bort i båre og inn på nærmeste sykehus iført nakkekrage.

– Han husket ikke så mye etterpå. Han mistet pusten. Han vil nok kjenne det i morgen. Vi får bare håpe at det går bra med ham, sier landslagstrener Per-Iver Grimsrud til TV 2. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2