Hønefoss-glede etter forventet ankeseier

NFF bestemte fredag at Hønefoss unngår poengtrekk og stiller sterkere i eliteseriens nedrykksstrid. Klubben følte seg trygg på å vinne fram med anken.

– Det var helt som forventet. Vi mente vi hadde en så god sak at det ville være umulig å opprettholde poengtrekket. Jeg skjønner ikke at minuspoeng ble vurdert i det hele tatt, sier styreleder Ivar Gunnar Lia i Hønefoss til NTB.

Ankeutvalget i Norges Fotballforbund opphevet fredag poengtrekket klubben først ble ilagt for å ha benyttet Steve Clark i vårsesongen. Keeperen spilte 12 eliteseriekamper uten gyldig arbeids- og oppholdstillatelse.

– Vi er fornøyd og lettet over avgjørelsen, men som sagt var vi ganske sikre på å vinne fram. Det var unødvendig med en sånn dramatikk foran serieavslutningen. Vi kunne ikke se noen forskjell fra andre saker som ble straffet kun med bot, fortsetter Lia.

Ringeriksklubben ender opp med en bot på 75.000 kroner, men det kan fort bli en billig affære sammenlignet med et nedrykk til 1. divisjon. Hønefoss er ett av fire lag som kjemper for å unngå direkte nedrykk eller kvalifiseringsspill.

– Det (minuspoenget) kunne blitt helt avgjørende og ført til at eliteserien ble avgjort ved et skrivebord. Men både generalsekretæren og presidenten i NFF ga egentlig en føring om at dette nærmest var å blande seg inn i nedrykksstriden, og vi følte at det var en støtteerklæring til oss, sier Hønefoss' styreleder. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2