Høgmo får drømmejobben

Per-Mathias Høgmo (53) overtar som ny landslagssjef i fotball, bekreftet Norges Fotballforbund (NFF) fredag. Han skal samtidig lede Djurgården ut sesongen.

Høgmo er blitt enig med NFF om en fireårskontrakt. Det går det mot en hektisk høst for Høgmo, for det er han som skal ta ut troppen og lede Norge i de kommende VM-kvalifiseringskampene mot Slovenia og Island.

– Jeg kommer rett fra en kamp på en fullsatt arena i Stockholm. Men var det en jobb i Skandinavia som kunne få meg fra Djurgården, og det var det denne landslagssjefsjobben. Det trigget meg så jeg var aldri i tvil, sa Høgmo.

– Jeg er utrolig motivert for å gå løs på jobben som landslagssjef. Dette er en jobb jeg har brent for i hele mitt fotballiv. Jeg er en innovativ og nytenkende person, og ønsker å sette mitt preg på hvordan Norge skal spille, sa Høgmo

Han har lang fartstid i norsk fotball, både som trener og leder. 53-åringen har signert fireårig kontrakt med NFF. Ifølge forbundet kan avtalen avbrytes om Norge ikke kvalifiserer seg til EM-sluttspillet i 2016.

– Glad for at det er Per-Mathias. Vi har hatt et godt samarbeid og jeg vet hva han står for. Et veldig godt valg. Men samtidig ble jeg overrasket over tidspunktet. Men ser ikke den store dramatikken i dette. Jeg hadde sannsynligvis vært ferdig i denne jobben om to-tre uker, allikevel, sa Egil Olsen på NFFs pressekonferanse. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2