Hødd berget plassen i 1. divisjon

Det ble dramatikk både i topp og bunn av 1.-divisjonstabellen da siste serierunde ble spilt søndag. Tromsdalen ble det fjerde laget som rykker ned til 2. divisjon.

Strømmen, Bryne, Hødd og Tromsdalen kriget før den avsluttende runden i 1. divisjon om å berge plassen. Med seiere til både Strømmen og Bryne var cupfinalist Hødd ille ute etter 0-4-tapet mot opprykksjagende Bodø/Glimt.

Tromsdalen ville berget plassen med poeng mot tabelljumbo Alta, men det ble 2-3-tap i Finnmark, i en kamp med ni gule kort. Målforskjellen sendte Tromsdalen ned. To mål skilte opp til Hødd på rett side av streken.

Strømmen berget seg med 2-1-seier borte mot Ranheim, mens Bryne vant med samme sifre over Ull./Kisa.

Ull./Kisa knep tross tapet den fjerde og siste kvalifiseringsplassen, ettersom også Ranheim og HamKam på plassene rett bak tapte. HamKam ble slått 2-4 av Mjøndalen og endte i likhet med Ranheim ett poeng bak Ull./Kisa.

I første runde av opprykkskvalifiseringen spiller Sandefjord mot Ull./Kisa og Mjøndalen mot Bodø/Glimt. Vinnerne møtes om retten til å utfordre tredje siste lag i eliteserien i kamp om en plass i eliten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2