SYNLIG BEVIS: Li Na vant Australian Open og fikk trofé til å bevise det. (AP Photo/Aaron Favila)
SYNLIG BEVIS: Li Na vant Australian Open og fikk trofé til å bevise det. (AP Photo/Aaron Favila)

Historisk Li vant Australian Open

– Jeg vil takke agenten min for at han har gjort meg rik.

 Melbourne (NTB): Den fjerdeseedede kineseren Li Na (31) tok karrierens annen Grand Slam-tittel da hun slo Dominika Cibulková 7-6 (7-3), 6-0 i Australian Open-finalen lørdag.

Li beseiret den modige underdogen Cibulková i strake sett og ble tidenes eldste kvinnelige vinner av storturneringen i Melbourne.

I det umiddelbare seiersintervjuet var kineseren rask med å takke sine nærmeste støttespillere for hjelpen - og resultatet av det.

– Jeg må takke laget mitt, treneren min og agenten min, Max, for at han har gjort meg rik. Vi har jobbet så hardt og endelig lykkes vi. Takk, sa Li før hun fortsatte.

– Gratulerer til mannen min også, du er kjent i Kina nå. Du har gjort ganske mye jobb. Du kommer med drikke og fikser racketen min. Du er en bra mann.

Fra før står Li med to finaletap i Australian Open (2013 og 2011). Hun vant sin første Grand Slam-turnering på grusen i Roland-Garros i 2011.

Kineseren brukte 1 time og 37 minutter på å vinne lørdagens finale. I annet sett gikk det fullstendig i stå for Cibulková, og Li kunne kontrollere inn til seier. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2