Hirscher vant favorittseier i slalåm

Marcel Hirscher tok en populær seier i mennenes slalåmrenn i VM søndag. Han vant som han ville med tyske Felix Neureuther på annenplass.

Hirscher har dominert i slalåm i verdenscupen denne sesongen, og det hvilte et tungt favorittpress på hans skuldre. Østerrikeren ledet etter første omgang og økte til toer Neureuther i finaleomgangen.

Seiersmarginen ble 42/100 sekund, mens østerrikeren Mario Matt tok bronsen 65/100 bak sin landsmann. Dermed ble det hjemmejubel i Schladming på mesterskapets siste dag.

Matt kunne blitt den første til å vinne tre VM-gull i slalåm, men søndagen tilhørte i stedet Hirscher. Med søndagens medaljer endte Østerrike som nummer to på medaljestatistikken i VM, slått bare av USA.

Det ble ingen stor nok dag i slalåmbakken hvor østerrikerne var pyntet for fest. Henrik Kristoffersen kjørte inn til 27.-plass i 1. omgang, men kjørte ut i finalen. Leif Kristian Haugen startet som nummer en i finaleomgangen og kjørte ned til 23.-plass. Han var hele 4,51 sekunder bak vinneren totalt. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2