Hevder boksestjernen avla positiv dopingprøve

Kontroversielle Tyson Fury i hardt vær igjen.

Tungvektsmesteren Tyson Fury i World Boxing Association (WBA) og World Boxing Organization (WBO) skal ha avgitt en positiv dopingtest i 2015.

Det skriver den engelske avisen Daily Mirror. Det skal ha blitt funnet spor av et anabolt steroid i en prøve Fury avga i begynnelsen av fjoråret.

Men foreløpig har ikke den positive prøven fått noen konsekvenser for briten som senere i fjor slo Vladimir Klitsjko og tok VM-titlene hans. Den kampen gikk i september.

De to skulle ha møttes igjen 9. juli i London, men en skade gjorde at Fury måtte utsette kampen.

Det stormer nok en gang rundt Tyson Fury (til venstre). Foto: NTB scanpix
Det stormer nok en gang rundt Tyson Fury (til venstre). Foto: NTB scanpix Foto: Nick Potts

I stedet for forberedelser til ny storkamp mot Klitsjko har briten nå dopingmistanker hvilende over seg.

Dersom denne mistanken var kommet offentligheten for ørene tidligere, skulle ikke VM-kampen mot Klitsjko i november i fjor ha gått. Det var svært overraskende at Fury ble utropt som vinner i en enstemmig poengseier i Düsseldorf.

På en pressekonferanse i forkant av omkampen harselerte Fury med Klitsjko.

– Skam deg, du lot en feit mann slå deg, sa Fury, før han dro av seg t-skjorten og viste fra en mage som ikke så ut til å tilhøre en toppidrettsutøver.

– Jeg lever ikke engang en atlets livsstil. Det er en skam å kalle meg en atlet, sa Fury.

Se den vanvittige pressekonferansen i videovinduet øverst!

Daily Mirror skriver at dopingsaken som involverer Fury, ikke er konkludert, men blir undersøkt videre av både antidopingbyrået og bokseforbundet.

Fury er svært kontroversiell på grunn av sine mange bisarre uttalelser. Nylig sjokkerte han fiendtlige uttalelser mot blant annet homofile og jøder.

(©NTB/TV 2 Sporten)

Mer innhold fra TV 2