Hevder at Qatar «kjøpte» fotball-VM

Bladet France Football hevder at Qatar «kjøpte» fotball-VM i 2022 og stiller spørsmålet om tildelingen burde kjennes ugyldig.

I tirsdagens utgave av det velrenommerte bladet beskrives spillet rundt FIFAs tildeling av fotball-VM i 2022 over 16 sider. France Football hevder at det ble inngått uetiske allianser og betegner hele affæren som «Qatargate».

Bladet viser blant annet til en intern epost sendt av FIFAs generalsekretær Jerome Valcke der han skriver at Qatar «kjøpte VM» og antyder at UEFA-president Michel Platini lot seg overtale til å stemme på Qatar mot at golfstaten lovet store investeringer i prosjekter av viktighet for Frankrike og fransk fotball.

Både Valcke og Platini tilbakeviser beskyldningene, og sistnevnte truer med søksmål fordi hans integritet trekkes i tvil.

France Football hevder at det ble avholdt et hemmelig møte i Frankrikes presidentpalass ti dager før avstemningen høsten 2010, der daværende president Nicolas Sarkozy, Qatars prins Tamin bin Hamad al-Thani, Michel Platini og en representant for de daværende eierne av Paris Saint-Germain var til stede.

Ifølge bladet lovet prinsen fra Qatar blant annet at landet skulle redde den konkurstruede franske hovedstadsklubben og etablere en sportskanal for å gi mektige Canalplus konkurranse, noe Sarkozy gikk sterkt inn for. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2