AKTUELT? Rykter går angivelig om at det kan være aktuelt med NHL-kamper på norsk is. Her jubler Mats Zuccarello for seier mot St. Louis Blues forrige sesong. Foto: Jeff Le
AKTUELT? Rykter går angivelig om at det kan være aktuelt med NHL-kamper på norsk is. Her jubler Mats Zuccarello for seier mot St. Louis Blues forrige sesong. Foto: Jeff Le

Hevder at NHL vurderer kamper i Norge

En velrespektert journalist i Canada melder at verdens beste hockeyliga vurderer å spille kamper i Norge.

I podkasten «32 Thoughts» forteller journalisten Elliotte Friedman at NHL-ledelsen vurderer å legge kamper i serien «Global Series» i fremtiden.

– Jeg hører at Norge er en mulighet i fremtiden, sier han.

Global Series er navnet NHL har gitt til tellende grunnseriekamper som spilles utenfor Nord-Amerika. Dette er en del av NHLs satsing for å øke ligaens popularitet internasjonalt.

«Der Mats Zuccarello bor? Hvorfor?» spør podkastkollega Jeff Marek.

– Jeg vet ikke. Noen sa det til meg denne uka. Det kan være på radaren. Jeg tenkte ikke på Minnesota (Zuccarellos lag, red.anm.), men det gir mening, svarer Friedman.

TV 2 har sendt en henvendelse til NHLs nestsjef Bill Daly, men har foreløpig ikke fått en kommentar fra offisielt NHL-hold.

Undertegnede journalist snakket imidlertid med Daly under NHL-draften for fire år siden, som journalist for Nitten.no, og da var Dalys respons at Norge kunne bli aktuelt i fremtiden.

NHL sesongåpner denne uka med «Global Series»-kamper i Europa, med to kamper i Tsjekkia mellom Nashville Predators og San Jose Sharks 7. og 8. oktober.

Denne sesongens «Global Series» består også av kamper mellom Colorado Avalanche og Columbus Blue Jackets i Finland 4. og 5. november.

Det ordinære grunnserieprogrammet starter 11. oktober. Mats Zuccarello (35) og Minnesota Wild åpner sesongen med en kamp mot nordmannens tidligere lag, New York Rangers, natt til 14. oktober norsk tid.