Heroiske Heintz herjet med Haugesund: – Aldri vært i bedre form

SARPSBORG (TV 2): Ustoppelige Tobias Heintz (24) med lekker assist og to scoringer da Sarpsborg tok stort steg mot fornyet eliteseriekontrakt.

Sarpsborg 08 - Haugesund 4-0

Tabellnaboene kom til kampen som ubeseirede på de fire siste kampene, men da dommer Ola Hobber Nilsen blåste i fløyta hadde tilskuerne vært vitne totaldominans fra hjemmelaget.

Statistikken tilsier at det holder med 33 poeng for å berge plassen i Eliteserien. Det er nemlig snittet på 13. plassen i løpet av de 13 sesongene.

Nå står Sarpsborg med 32 poeng – ni poeng foran Sandefjord på kvalifiseringsplassen - med seks kamper igjen å spille.

Med to mål og en lekker assist var Tobias Heintz i fyr og flamme for Sarpsborg, som tidligere i sesongen gjennomgikk en grusom periode med hele åtte strake tap.

– En deilig følelse. Det er disse kvelden som er grunnen til at jeg har blitt fotballspiller, sier Heintz til TV 2.

– Spiller du din beste fotball om dagen?

– Ja, absolutt. Jeg har aldri vært i bedre form. Det kan man allerede slå fast, slår den tidligere Tyrkia-proffen fast.

– Vi er veldig glade på Tobias sine vegner. Vi visste at han var en klassespiller før han kom hit, sier Sarpsborg-trener Stefan Billborn.

1-0: Slik jublet Heintz etter å ha assistert ledermålet. Senere skulle han selv tegne seg på scoringslisten. Foto: Christoffer Andersen / NTB
1-0: Slik jublet Heintz etter å ha assistert ledermålet. Senere skulle han selv tegne seg på scoringslisten. Foto: Christoffer Andersen / NTB

– Han herjer!

– Han herjer jo rett og slett med Haugesund, og ingen i Sarpsborg trenger å bekymre seg for nedrykksstrid lenger, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Sjekk ut sammendraget i videovinduet øverst!

IMPONERT: TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen. Foto: Geir Olsen / NTB
IMPONERT: TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen. Foto: Geir Olsen / NTB

– Det er jo dette vi har ventet på: At Sarpsborg skal vise hva som faktisk bor i dette laget. Hvordan de klarte å tape så mange kamper på rad tror jeg ingen egentlig forstod, og når de spiller som i kveld er de nærmere de beste lagene i Eliteserien enn det de er lagene i bunnen, fortsetter Mathisen.

Festomgang: – Skyhøy klasse

Hjemmelaget skjøt ut av startblokkene. Heintz fikk ballen i sekstenmeteren og vartet opp med lekker detalj, før han serverte Victor Torp. 23-åringen bredsidet inn ledelsen på volley.

Hjemmefansen hadde knapt rukket å synge ferdig de siste strofene av Neil Diamonds ikoniske Sweet Caroline da lånesoldaten Gustav Engvall var nære å doble.

Heintz var på farten igjen ikke lenge etter. Denne gang med Engvall i servitørrollen. Alene med Egil Selvik i Haugesund-buret var Sarpsborgs nr. 41 iskald da han la ballen i lengste hjørne.

BLYTUNGT: Det ble en bekmørk kveld på jobb for hovedtrener Jostein Grindhaug og Haugesund. Foto: Christoffer Andersen / NTB
BLYTUNGT: Det ble en bekmørk kveld på jobb for hovedtrener Jostein Grindhaug og Haugesund. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Festkvelden fortsatte da Heintz vred nakken etter Anton Salétros´ følsomme innlegg og styrte inn 3-0 med pannebrasken.

– Det må være lenge siden en Sarpsborg-spiller har vært så god som det Heintz var i 1.omgang. Den målgivende pasningen og de to scoringene er det skyhøy klasse over, sier Mathisen om spilleren som er på lån fra svenske Häcken.

Sarpsborgs ledelse ble aldri truet i annenomgangen, som ble en kontrolletappe fra start til slutt.

Innbytter Steffen Lie Skålevik fastsatte sluttresultatet til 4-0 i høstmørket.