Her støtter han sin omtrent bevisstløse lillebror over målstreken i kampen om VM-tittelen

Alistair Brownlee (28) gjorde alt han kunne for å hjelpe sin omtrent bevisstløse lillebror Jonathan (26) til VM-tittelen i triatlon, men den utrolige innsatsen var akkurat ikke nok.

Norske Kristian Blummenfelt endte på en brukbar og lite dramatisk 14.-plass i årets siste VM-runde i triatlon, men foran i feltet var dramatikken derimot enorm da triatlon-utøverne avsluttet sesongen i Mexico søndag.

Noen hundre meter før mål ledet OL-sølvvinner Jonathan Brownlee relativt komfortabelt og så ut til å cruise inn mot seier både i løpet og VM-sammendraget. Men plutselig begynner 26-åringen å vingle ut mot gjerdet tydelig fullstendig tom for energi.

Like bak kommer broren Alistair - som for øvrig vant gull i OL - og sørafrikanske Henri Schoeman. Mens sistnevnte løper ufortrødent videre, stopper hans to år eldre bror for å hjelpe lillebror inn til mål.

Alistair slenger Jonathans hånd over skuldrene og omtrent bærer ham helt fram til mål, vel vitende om at hver eneste plassering betyr enormt i sammendraget. Til slutt kaster han broren over målstreken som kollapser kun centimeter over mållinjen.

Etter at alle var i mål måtte de to likevel konstatere at det akkurat ikke holdt til VM-tittel. Spanske Maria Mola kjempet seg inn til femteplass og tok sammenlagtseieren med fire små poeng (4819 mot 4815). Uansett blir årets siste VM-runde i triatlon stående som en lysende eksempel på søskenkjærlighet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2