Heiberg gir bryterne OL-håp

IOK-medlem Gerhard Heiberg sier bryting har gode muligheter til å forbli en OL-idrett.

Brytesporten mobiliserer kraftig etter at det ble kjent at IOK vurderer å ta bryting ut av OL i 2020.

– IOK kan ha gjort en feil. Dette var nok ikke planlagt. Jeg ble svært overrasket da jeg fikk høre om beslutningen. Det var flere andre idretter som på forhånd hadde fått beskjed om at de var i søkelyset og som tydelig har vært dyktige til å drive lobbyvirksomhet, sa Heiberg da han nylig møtte brytepresident Tom Holmen og generalsekretær Vidar Jørgensen.

– Bryting hadde ikke fått noen signaler og ble således tatt på sengen. Bryting med sin historie hører hjemme i OL-familien. Når det har sagt må FILA (Det internasjonale bryteforbundet) sørge for at idretten utvikler seg og er attraktiv, sier Heiberg.

I mai skal brytesporten presentere seg for IOKs eksekutivkomité. IOK-kongressen i september skal ta den endelige beslutningen om brytingen forblir i OL-familien, eller om en annen idrett får innpass.

Heiberg har sagt seg villig til å jobbe for brytingens sak, heter det i en pressemelding fra Norges Bryteforbund. IOK-medlemmet ønsker ikke å forplikte seg til å gi sin stemme til bryting. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2