VOLDSOMT: Dennis Hauger og Roy Nissanys krasj satte en støkk i tv-seerne og publikum på Silverstone. Foto: Skjermdump fra Viaplay.
VOLDSOMT: Dennis Hauger og Roy Nissanys krasj satte en støkk i tv-seerne og publikum på Silverstone. Foto: Skjermdump fra Viaplay.

Hauger i dyr krasj: – Hodeløs situasjon

Dennis Hauger (19) fikk Formel 2-løpet på Silverstone ødelagt. Rivalen har fått sin straff og deplasseres foran neste løp.

Han ble presset ut av Roy Nissany. Deretter fulgte en dramatisk krasj.

Hauger punkterte i sammenstøtet, mistet kontrollen på bilen og kjørte dermed rett frem på gresset utenfor banen.

Hauger traff den ene kurven i en sving, som ble som et lite hopp inn på banen.

19-åringens bil gikk opp i været og traff Nissany på vei ned mot bakken, før han landet i sanden på den andre siden av banen.

Hauger så noe plaget ut da han gikk ut av bilen, men 19-åringen gikk for egen maskin.

Han mener at rivalen bør straffes for ulykken.

– Han kjører sånn hvert løp og har kjørt alle av banen flere ganger i år. Kjørestilen hans er som en fireåring, raser Hauger i et intervju med Viaplay.

Han forteller at alt står bra til, og at han er klar for neste løp.

Nå har Nissany fått sin straff. Han deplasseres foran neste løp. Dommen fra Det Internasjonale Bilsportforbundet (FIA) er fem plasser dårligere startposisjon enn han kvalifiserer seg til i neste løp.

Han får også tre poeng i «straffeboken» som går gjennom sesongen.

Viaplays kommentatorteam var ikke i tvil om at skylden lå hos Nissany.

TORDNER: Dennis Hauger mener at Roy Nissany har en vel uvøren kjørestil. Foto: NTB
TORDNER: Dennis Hauger mener at Roy Nissany har en vel uvøren kjørestil. Foto: NTB

Manager Harald Huysman går også hardt ut mot 27-åringen.

– En hodeløs situasjon. Den andre føreren har vært involvert i veldig mange farlige situasjoner og mange ulykker. Det er ikke bra i det hele tatt, sier han til Viaplay.

– Han er kjent for å være ekstremt aggressiv. Det er greit til et visst punkt, men når det går på helsa løs til andre førere eller hans egen, og det har pågått i flere år, så er ikke det bra i det hele tatt, raser Haugers manager i intervjuet med Viaplay.

Nissany sier at han ikke husker helt hva som skjedde, og at han vil analysere situasjonen.

– Jeg vil si beklager til begge, meg og Dennis, for at det endte opp slik. Det er racing. Selv om det ser stort og dramatisk ut, må vi huske at vi kjører for posisjonene. Vi får la dommerne avgjøre, sier han til Viaplay.

Huysman sier også at det er skader på bilen til mange hundre tusen, som Team Hauger må stå for.

Hauger ga seg selv et tøft utgangspunkt da han ble nummer 13 på kvalifiseringen, og lørdag falt han to plasser i sprintløpet og ble nummer 15.

Hauger har til tider vært veldig uheldig i starten av Formel 2-sesongen, men de to siste rundene har han tatt seier i både sprintløp og hovedløp.

(©NTB/TV 2)

Relatert

Mer innhold fra TV 2