Håper Rooney tar England til kvartfinale

England satser på at Wayne Rooneys tilbakekomst vil ordne kvartfinalebillett når laget møter vertsnasjon Ukraina i siste gruppekamp i fotball-EM tirsdag.

Etter 3-2-seieren over Sverige fredag, trenger engelskmennene bare ett poeng til for å sikre avansement fra gruppe D. Med scoringer av Andy Carroll, Theo Walcott og Danny Welbeck sist har landslagssjef Roy Hodgson fått mye å velge imellom offensivt. På toppen er Rooney klar for dyst igjen etter å ha sonet en suspensjon på to kamper.

Manchester United-stjernen er allerede lovet plass i førsteelleveren. Med Rooney tilbake har England fått en ekstra dose optimisme før Ukraina-kampen i Donetsk.

– Selvsagt er jeg henrykt over å kunne ta del i laget og bli involvert igjen. Guttene har gjort det meget bra og satt oss i en god posisjon. Forhåpentligvis får jeg sjansen til å spille og prøve å skinne – som kan hjelpe oss til å gå videre, sier Rooney.

Rooney tror på gull

26-åringen er også overbevist om at England kan gjøre et sterkt EM.

– Jeg mener vi er gode nok (til å vinne mesterskapet). Vi har spillerne til det. Jeg vet at man ikke ønsker å bygge opp for høye forventninger, men helt ærlig mener jeg at vi kan gå hele veien. Naturlig nok må vi ha litt flaks, men vi må alltid ha troen.

Hodgsons lag opplevde et tilbakeslag da Walcott søndag måtte forlate treningen tidlig med en kjenning i låret. Arsenal-vingen ble imidlertid bekreftet kampklar mandag, og han får trolig en plass i startoppstillingen.

«Løvene» må belage seg på en tøff kamp om poengene tirsdag. Vertsnasjonen har selv muligheten til å ta seg videre med seier på Englands bekostning. Hjemmepublikummet vil garantert prøve å løfte ukrainerne til innsats.

– Vi er vant til å spille på bortebane. Det er sånn som skjer når man havner i gruppe med en av vertsnasjonene, sier Hodgson.

Sjevtsjenko usikker

Det er usikkert om Ukrainas store stjerne og kaptein, Andrej Sjevtsjenko, blir klar til oppgjøret. Veteranen sliter med et vondt kne. Han ser for seg en tøff kamp mot det engelske laget.

– Vi må spille mye bedre enn mot Frankrike (tapte 0-2) hvis vi skal klare å slå England. Det er definitivt et av de farligste lagene i turneringen, mener Sjevtsjenko.

Frankrike møter utslåtte Sverige i den andre gruppekampen. I likhet med engelskmennene, trenger Laurent Blancs mannskap bare ett poeng for å sikre kvartfinalebillett. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2