Håper kontringene senker Sveits

Norge er ventet å ligge kompakt og langt bak i banen i fredagens bortekamp mot Sveits. Spillerne tror kontringer er Norges nøkkel til poeng i Bern.

– Vi må ta vare på de kontringsmulighetene vi får. Det er ikke gitt at det blir så mange, men jeg er helt sikker på at dersom vi ligger kompakt med samlede lagdeler, vil vi få en del brudd på banen og da er det fort framover med flest mulig folk, sier Tarik Elyounoussi.

Han er Norges toppscorer i 2012 med tre mål. Totalt har fotballandslaget bare scoret ti mål på ni kamper.

– Vi må ta godt vare på de dødballene og kontringene vi får. Vi har sterke spillere på offensiv dødball, sier målvakt Rune Almenning Jarstein.

Han fortsetter på keeperplassen. Espen Bugge Pettersen er henvist til benken. Molde-keeperen advarer mot å bare tenke på dødball.

– Jeg tror ikke vi bare skal satse på dødballer. En må jo først komme til dødballer, men jeg tror nøkkelen blir at vi kan ligge kompakt, være aggressive i duellspillet og forhåpentlig få en del kontringsmuligheter. Jeg tror Sveits vil ha ballen mer enn oss. Vi er ikke her for å underholde. Vi er her for å få med oss et godt resultat, slår fredagens benkevarmer fast. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2