Hanyu imponerte i skyggen av Plusjenko

Yuzuru Hanyu imponerte med ny verdensrekord i kortprogrammet og leder mennenes kunstløpkonkurranse, men alt kom i skyggen av Jevgenij Plusjenkos skade.

19-åringen oppnådde som 19. startende i Iceberg-arenaen poengsummen 101,45. Det har ingen greid før, og han leder 3,93 poeng foran canadiske Patrick Chan før friløpet fredag kveld.

Javier Fernandez ligger på bronseplass som den beste av fire utøvere på 86-tallet, og det er duket for et forrykende oppgjør om medaljene.

Likevel var alle opptatt av Plusjenko, som skulle vært den sjuende utøveren i aksjon torsdag. Etter gull (2006) og to sølv (2002, 2010) i de tre siste lekene innledet han Sotsji-OL ved å hjelpe Russland til gull i den nye lagkonkurransen. Jakten på en historisk femte OL-medalje tok slutt før den begynte.

– Amatøridrett er et avsluttet kapittel for meg. Jeg fikk ikke avslutningen jeg ønsket, men jeg fikk iallfall en gullmedalje, sa Plusjenko, som sjokkerte publikum ved å trekke seg på grunn av skade.

Ryggplagene kom tilbake etter et fall på trening onsdag, og de ble bare verre da han prøvde å varme opp torsdag. Han informerte dommerne om at han trakk seg, og til sjokkert stillhet ble beskjeden brakt videre til publikum. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2