Hangeland berget velfortjent poeng

Lagkaptein Brede Hangeland skallet inn John Arne Riises hjørnespark i det 81. minutt og ga Norge et velfortjent poeng i VM-kvalifiseringskampen borte mot Sveits fredag.

Det gjorde han snaut to minutter etter at Norge hadde kommet under 0-1 for sjette landskamp på rad. Også Sveits måtte ha corner for å score. Xherdan Shaqiris serve ble flikket av Granit Xhaka slik at innbytter Mario Gavranovic fikk en enkel jobb fra kloss hold.

Da hjemmelaget scoret, virket det som Norges beste landskampprestasjon på svært lang tid skulle bli til ingen nytte. Norge var på høyde med gruppefavoritten i en god kamp foran et entusiastisk publikum, men poenget så ut til å glippe.

Det ville ikke Hangeland være med på. Han løp seg fri foran mål og sendte utligningsmålet i nettet på det sjette av Norges åtte hjørnespark.

Det var Norge som var nærmest seieren. Diego Benaglio refleksreddet Vegard Forrens nikk på et langt Riise-kast rett etter utligningen, og i siste minutt skjøt Tarik Elyounoussi i stolpen etter en flott norsk kontring regissert av innbytterne Joshua King og Magnus Wolff Eikrem.

Selv med ett poeng er Norge med for fullt igjen i VM-kvalifiseringen, og med samme innsats på Kypros tirsdag bør laget ta vinterferie med sju poeng. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2