Håndballjentene med sliteseier over Romania

Norges håndballkvinner åpnet EM-kvalifiseringen med 25-23-seier over Romania på bortebane onsdag.

Norske håndballkvinner har ikke behøvd å kvalifisere seg til noe EM-sluttspill siden tidlig på 2000-tallet. Heller ikke denne gangen bør det by på noen større problemer. To av tre lag i gruppen går nemlig videre, og med seier i første kamp har de et bra utgangspunkt. Norge og Romania møtes igjen på Sotra søndag, mens Hviterussland er motstander for Norge i to kamper i mars. EM-sluttspillet går i Ungarn og Kroatia i desember neste år.

Det norske laget var i føringen det meste av kampen, men klarte aldri å riste seg av hjemmelaget i målprotokollen. Det norske angrepsspillet kladdet for mye til å kunne avgjøre kampen tidligere.

Norges forsvarsspill var derimot til tider på høyde med tidligere norske landslagsutgaver. Karoline Dyhre Breivang bidro med to svært viktige scoringer underveis. Hun ga Norge et pusterom med sin 11-10-scoring før pause, og hun gjorde 25-23 da rumenerne presset på for utligning.

Målvakten Katrine Lunde var god i første omgang, men hadde også hun litt problemer med å stoppe de rumenske forsøkene. Det virker som om det norske laget mangler spillere med både høyde og rekkevidde.

Lunde var derimot seg selv igjen da hun reddet et rumensk forsøk på stillingen 23-22 med to minutter igjen av kampen. Derfra og inn kunne Norge bare kontrollere. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2