Håndball: Karabatic utestengt for ulovlig spill

Den franske håndballstjernen Nikola Karabatic og hans bror Luka er blant sju Montpellier-spillere som er utestengt for ulovlig spillevirksomhet.

Alle spillerne er utestengt i seks kamper opplyste den franske serieforeningen tirsdag. Brødrene Karabatic, Samuel Honrubia, Mladen Bojinovic, Dragan Gajic, Primoz Prost og Issam Tej er alle blitt funnet skyldig for «direkte eller indirekte, å ha veddet på resultatet av egen kamp».

Spillerne som alle spilte for Montpellier har siden oktober vært under etterforskning og siket for kampfiksing og bedrageri. Alle har nektet for å ha gjort noe galt.

Ifølge statsadvokaten ble totalt 675.000 kroner (87.800 euro) plassert på kampen mellom Montpellier og Cesson-Sevigne i mai fjor. Summen er 40 ganger mer enn det som vanligvis er blitt spilt for på en tilsvarende kamp.

Det meste av beløpet er plassert på samme tid og 99,94 prosent av veddemålet gikk på at Cesson-Sevigne skulle lede ved pause, opplyste statsadvokaten.

Hvis de blir funnet skyldig risikerer de fengselsstraffer opp til fem år og bøter på 575.000 kroner (75.000 euro). (©NTB)

Mer innhold fra TV 2