Haavi skadet kneet under trening

– Det er ikke bra, sier TV 2s ekspert, som også trekker frem en viktig form for erfaring hos LSK-spilleren.

SKADET: Emilie Haavi skadet kneet på dagens landslagstrening i Cannes. Foto: Stian Lysberg Solum
SKADET: Emilie Haavi skadet kneet på dagens landslagstrening i Cannes. Foto: Stian Lysberg Solum

Landslagsspiller Emilie Haavi ble hjulpet av banen med smerter i kneet etter en duell under VM-troppens trening i Cannes torsdag.

Omfanget er foreløpig uklart.

– Emilie fikk vondt i kneet etter en duell, men vi vet ingenting ennå, så vi skal ikke si for mye. Hun skal undersøkes grundigere på hotellet, sa landslagssjef Martin Sjögren til NTB etter treningen.

Det var under spill seks mot seks at Haavi ble skadd. 26-åringen ble liggende nede i flere minutter. Lokale førstehjelpere kom med en båre, men Haavi ble i stedet støttet av banen for å få behandling i garderoben.

– Det er ikke bra. Det viser at det er litt alvorlig. Man bør ha med de fleste hele veien i et mesterskap, for man er avhengig av alle. For eksempel i OL i 2000, da vi vant, var Dagny Mellgren ikke den viktigste spilleren. Men hun ble det i den finalen. Mot slutten av et mesterskap er det ekstremt viktig med noen friske bein, og man trenger spillere som er sultne og klare til å komme inn. Da trenger man slike spillere, sier TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen.

– Emilie ble redd, og det er fullt naturlig

LSK-spiller Haavi var tydelig lei seg da hun lå nede. Hun fikk en ispose på det høyre kneet. Lege Jorid Degerstrøm gjorde en første undersøkelse i garderoben.

– Jorid har tittet på henne, men vi må gjøre en ny og grundigere undersøkelse når vi kommer til hotellet. Kneet kjentes OK stabilt, og det er bra. Men Emilie ble redd, og det er fullt naturlig. Vi trekker ingen konklusjon før vi har undersøkt henne grundigere, sa Sjögren.

Først etter undersøkelsen på hotellet avgjøres det om Haavi skal sendes til MR-undersøkelse. TV 2s ekspert forklarer at selv om angrepsesset ikke har startet noen av kampene til nå, er hennes mesterskapserfaring viktig.

– Emilie Haavi er en meget god spiller, og har også masse erfaring. Også fra å sitte på benken i mesterskap, og å håndtere det. Det er flere unge som sitter på benken her som kanskje vil synes det er vanskeligere hvis ikke du har gjort det før. Alle som har gjort det, vil synes at det er ganske tungt, sier Gulbrandsen.

Restitusjon for dem som startet

Torsdag var det restitusjon i treningsstudio for dem som startet kampen mot Frankrike i VM onsdag kveld. Reservene trente for fullt på Stade Coubertin i Cannes.

Haavi ble byttet inn på overtid i den første EM-kampen mot Nigeria, mens hun var ubenyttet reserve mot Frankrike.

Norges neste VM-kamp er mot Sør-Korea mandag. Laget startet mesterskapet med 3-0-seier over Nigeria før det ble 1-2-tap mot vertsnasjon Frankrike onsdag.

De to beste lagene i gruppen går videre. Det gjør også de fire beste treerne.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2