STENGTE BURET: Morten Nergaard storspilte da Elverum tok en sterk borteseier i Champions League.  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
STENGTE BURET: Morten Nergaard storspilte da Elverum tok en sterk borteseier i Champions League.  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Mesterlig start av Elverum

Morten Nergaard storspilte da Elverum tok to sterke bortepoeng i Mesterligaen.

Elverum ledet 30-28 med litt over ett minutt igjen av kampen mot sveitsiske Kadetten Schaffhausen, men hjemmelaget klarte å redusere og utligne mens Elverum hadde en spiller mindre på banen.

20 sekunder før slutt sto det 30-30.

Men Elverum fikk en siste sjanse. Med to sekunder igjen kom Luka Mitrovic seg fri og fikk satt inn vinnermålet.

Sammen med målvakt Morten Nergaard var serberen Elverums store spillere.

Mitrovic ble kampens toppscorer med ni scoringer. Steffen Stegavik og André Lindboe scoret seks mål hver.

Manuel Liniger scoret åtte ganger for Kadetten Schaffhausen, mens den ungarske stjernen Gabor Csacszar stoppet på sju scoringer.

– Dette var en sinnssyk stor opplevelse. Det var utrolig gøy, sier Nergaard til Østlendingen.

Trener Michael Apelgren turde ikke å tro på seier på forhånd, selv om han visste at det var mulig å få med seg poeng hjem.

– Vi visste at vi hadde muligheter. Men som jeg pleier å si når vi vinner på denne måten, så er det helt sykt hvor mange vinnerskaller vi har. Vi roter det litt til mot slutten til tross for at vi hadde flere måls ledelse. Vi burde bli nervøse når vi har muligheten til å få et slikt poeng på bortebane og så lykkes vi til slutt. Jeg er så stolt at jeg sprekker, sier han.

Elverum møter danske Skjern i neste kamp i mesterligaens gruppe D hjemme i egen hall 27. september. Metalurg Skopje, Baia Mare og Motor Zaporozje spiller også i gruppen. (©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2