MØTER EUROPAS TO BESTE LAG I DEBUTEN: Christian Berge får litt av en utfordring når han leder landslaget for første gang i helgens Golden League-turnering i Danmark. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
MØTER EUROPAS TO BESTE LAG I DEBUTEN: Christian Berge får litt av en utfordring når han leder landslaget for første gang i helgens Golden League-turnering i Danmark. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Bredeli: – Det blir en kamp mellom barneskoleelever og fullvoksen russ

TV 2s kommentator har liten tro på at Christian Berge kan utrette mirakler i debuten som landslagssjef for håndballherrene.

Les alt om håndball her!

Bergen (TV 2):
– De kommer til å få kjørt seg hardt i helgen, kommer det fra Harald Bredeli.

Se Frankrike - Norge torsdag kl. 18.30 på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no!

Torsdag starter helgens Golden League-turnering i danske Horsens. Norge møter Frankrike, før Danmark er motstander i Aalborg fredag. Søndag venter Slovenia.

– De møter de to desidert beste landslagene i Europa, sier Bredeli, som da sikter til de to første kampene i turneringen.

Forstår lite av Tvedten-vrakingen
I tillegg til at motstanden er av ypperste kvalitet har Christian Berge heller ikke tilgang på sitt beste og mest rutinerte mannskap.

Erlend Mamelund og Ole Erevik meldte fra allerede før uttaket at de ikke var aktuelle for spill i helgen, mens Kristian Kjelling i ettertid har meldt forfall fordi han sliter med kneet.

TROR PÅ TØFF BERGE-DEBUT: Harald Bredeli minner om at det er Europas to beste lag som står på motsatt banehalvdel torsdag og fredag.
TROR PÅ TØFF BERGE-DEBUT: Harald Bredeli minner om at det er Europas to beste lag som står på motsatt banehalvdel torsdag og fredag.

Ett av frafallene er den nye landslagssjefen herre over selv: Håvard Tvedten.

– Det skjønner jeg lite av. Berge sier han er trygg på hva Tvedten kan, og vil prøve ut andre spillere på venstrekanten. Men det er likevel vanskelig å skjønne det, sier Bredeli.

– Får ikke tøffere motstand
Med rutinen ute er det altså opp til ungguttene å gi de to håndballgigantene kamp torsdag og fredag.

– Man får ikke så mye tøffere motstand enn det, sier Christian Berge.

– Vi må tørre å tenke offensivt. At vi skal ut å kjempe. Og jobbe for å slå Frankrike! legger han til.

Kanskje får vi se et lag som bruker et sekund ekstra i stedet for å kaste ballen ut over sidelinjen.
Harald Bredeli

Frankrike har seks mesterskapsgull siden sommeren 2008 og vant EM i januar. Og det var danskene som var franskmennenes motstander i finalen.

– Kommer vi til å se endringer i det norske spillet allerede i helgen, Bredeli?

– Ja, det tror jeg. Christian Berge er veldig opptatt av det kollektive, og av at spillerne skal være tålmodige. Kanskje får vi se et lag som bruker et sekund ekstra i stedet for å kaste ballen ut over sidelinjen, svarer den frittalende kommentatoren, som legger til at han tror norsk herrehåndball er på rett vei.

– Det som er litt morsomt er at det nå er de gamle heltene som styrer skuta. Christian Berge, Glenn Solberg og Steinar Ege (keepertrener) er ikke noe dårlig team. Det er den ypperste kompetansen i norsk herrehåndball som nå skal bringes videre.

– Vi må være tøffe i trynet
Bredeli har også sansen fra at det sies høyt at det skal satses for å bli best.

– Jeg liker at de er offensive. Vi må tørre å si at vi vil opp og frem. Vi må være tøffe i trynet. Antageligvis vil det ta noen år før dette går seg til, for det tar tid å bygge en slik kultur, sier kommentatoren.

– Så hva tror du om Berges debut som landslagssjef mot Frankrike?

– Hvis den barnehagen skal slå det maskineriet der... Eller vent litt. Vi kan si det sånn at det blir barneskoleelever mot fullvoksen russ. Normalt sett, skal det bli stygt.

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2