Haaland-mål: – Helt latterlig

Erling Braut Haaland vartet opp med to lekre scoringer mot Everton. Det etter en svak første omgang, ifølge manager Pep Guardiola.

KUNNE GLISE: Erling Braut Haaland. Foto: CARL RECINE
KUNNE GLISE: Erling Braut Haaland. Foto: CARL RECINE

Manchester City – Everton 2–0 (0-0)

– Det er en fantastisk følelse. Dette var kjekke greier, sier Haaland til Viaplay etter kampen.

Men manager Pep Guardiola var ikke fornøyd med hvordan jærbuen startet kampen.

– Kroppsspråket hans i førsteomgang var ikke bra. Mye bedre i annenomgang, sier Guardiola til Viaplay og fortsetter:

– Da han scoret sitt første endret kroppsspråket seg helt. Alt han gjorde etterpå var bedre. Han må lære at selv om han ikke scorer, må han vise mot og si «jeg er her, jeg er påskrudd».

Først banket jærbuen ballen i mål med høyrefoten fra drøye fem meter etter 70 minutter.

 – Kraften på skuddet er helt latterlig, sa Sky Sports' Vinny O'Connor.

TILBAKE MED ET SMELL: Erlig Braut Haaland. Foto: CARL RECINE
TILBAKE MED ET SMELL: Erlig Braut Haaland. Foto: CARL RECINE

– Det er så kraftfullt at Pickford knapt skjønner hva som skjer. Det er så uendelig mange fotballspillere som hadde satt den langt, langt over mål, men verdens råeste avslutter gjør det igjen, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Men Haaland var ikke ferdig der. Innbytter Kevin De Bruyne spilte 23-åringen igjennom, og spissen ristet av seg alt av Everton-forsvarere før han iskaldt satte inn 2–0 like før slutt.

– Kampen er over når Haaland knuser Branthwaite og rolig ruller ballen forbi Pickford. Det er ikke ofte du ser Branthwaite slik, sa O'Connor.

Haaland: – Forferdelig

Premier Leagues toppscorer står nå med 16 fulltreffere denne sesongen. Det var landslagsspissens første scoringer etter fotskaden han pådro seg i desember.

– Scoringene hans i dag er Haaland på sitt aller beste. Det er ingen bombe at han gjør det han gjør, men han er ustoppelig når han først bestemmer seg, sier Mathisen.

LEKTE SEG: Den høyreiste karen til høyre. Foto: CARL RECINE
LEKTE SEG: Den høyreiste karen til høyre. Foto: CARL RECINE

Etter kampen åpnet jærbuen smått om hvordan skadeperioden har vært.

– Det har vært kjipt. Jeg har prøvd å holde motet oppe. Jeg skal ikke klage, men det har vært forferdelig. Jeg har kjedet meg, men nå er jeg endelig tilbake, og da er det bare å se fremover.

Ikke skjedd på over 17 måneder

Det var en overraskende svak første omgang fra Manchester City, og Sean Dyches menn hadde få problemer med å stå imot de få forsøkene som var fra de lyseblå.

Nærmest var Manuel Akanji, som ble servert på fem meter like før pause. Sveitseren brukte litt for lang tid, og Everton fikk inn en livsviktig blokk på forsvarerens avslutning. 

Dermed var det første gang siden august 2022 at Manchester City ikke klarte å ha et eneste skudd på mål i en første omgang i Premier League.

Fem minutter ut i andre omgang var det tydelig at Haaland ville gjøre noe med det. Jéremy Doku siktet på 23-åringen, men Godfrey fikk kastet ut en fot og klarert til corner.

Men med 20 minutter igjen fikk de lyseblå hyll på byllen, og Haaland ble kampens store spiller da Manchester City vant 2-0.

Pep Guardiolas menn leder nå Premier League med ett poeng foran Liverpool, som møter Burnley hjemme klokken 16.

Sjekk de siste sportsklippene