Vipers-spillerne godtar lønnskutt: – En investering i jobbene våre

Vipers kjemper for å overleve som klubb. Nå har spillerne godtatt lønnskutt.

REGJERENDE MESTER: Vipers er regjerende NM-, serie-, sluttspill- og Champions League-mestere. Foto: Tor Erik Schrøder
REGJERENDE MESTER: Vipers er regjerende NM-, serie-, sluttspill- og Champions League-mestere. Foto: Tor Erik Schrøder

Vipers har den siste tiden jobbet hardt for å samle inn penger for å unngå at klubben skal gå konkurs. 

Blant annet har spillerne gjennomført ringerunder til bedrifter for å samle inn penger, og ledelsen har sittet i utallige møter med næringslivet.  

Mandag ettermiddag forteller Kristiansand-klubben i en pressemelding at  spillerne har godtatt et lønnskutt. 

Trenerteamet har i tillegg gått med på en reduksjon i sin lønn, og fra før av er alle i administrasjonen delvis permittert fra sine stillinger.

– Vi er fornøyde med å ha kommet til en enighet med spillerne og trenerteamet om en løsning. Klubben er nødt til å redusere kostnadene resten av sesongen og dette var et viktig steg i riktig retning. Jeg må berømme både spillere, trenerteam, og administrasjonen som alle har innsett alvorligheten og vært helt klare på at dette skal vi klare sammen, sier daglig leder Benedicte Løyland. 

Marta Tomac sitter i Vipers' kapteinsteam og uttaler seg på vegne av spillerne. Hun er fornøyd med at avtalen er i havn.

– Dette her har vært en god prosess med NISO og klubben over litt tid som har blitt til en endelig avtale. Vi spillerne har vært interessert i å hjelpe til der vi kan. VI har prøvd og hadde håpet at vi kunne unngått lønnskutt, men det viser seg at det også er nødvendig. Og da gjør vi dette som en investering i jobbene våre.

TALSKVINNE: Marta Tomac uttaler seg på vegne av Vipers-spillerne. Foto: Tor Erik Schrøder
TALSKVINNE: Marta Tomac uttaler seg på vegne av Vipers-spillerne. Foto: Tor Erik Schrøder

Tomac vil ikke gå  inn på beløp eller lengde på kuttene, men forteller at det er en kollektiv avtale for alle spillerne med lik prosentsats for alle. 

Det betyr at spillerne inngår nye avtaler med klubben med lønnskutt hvorpå de binder seg til den kriserammede klubben og ikke blir fristilt.

– Vi spillerne ser nå helt klart lyset i enden av tunnelen. Nå har vi et godt håp om at dette løser seg for klubben, sier Tomac.

Men Vipers er ikke i mål med redningsaksjonen. 

De har senest mandag hatt et møte med Kristiansand kommune om å få støtte til halleie av Aquarama som er på rundt en halv million kroner i året. En næringslivsgruppe har sagt at de er klare med i underkant av fire millioner kroner. 

Klubben har selv hentet inn en snau million kroner. Så Vipers nærmer seg målet om seks millioner kroner som vil redde driften av klubben ut sesongen. 

– Jeg er så takknemlig for all støtten vi som klubb har mottatt fra både nær og fjern. Det har vært rørende å se samholdet og engasjementet som har blitt vist for å få dette til, og det sier noe om at folk ser viktigheten av å ha et samlingspunkt for håndballglade mennesker på Sørlandet, forteller Løyland. 

Sjekk de siste sportsklippene