Veronica Kristiansen ikke med i EM-troppen

Veronica Kristiansen (32) må prioritere bort mesterskapet av medisinske grunner – i alle fall starten.

VIKTIG SPILLER: Veronica Kristiansen blir ikke med til EM. Foto: Bo Amstrup
VIKTIG SPILLER: Veronica Kristiansen blir ikke med til EM. Foto: Bo Amstrup

Håndballforbundet skriver i en pressemelding at Kristiansen ikke er med når laget reiser til Slovenia i starten av november.

Grunnen som oppgis er at 32-åringen skal gjennomføre «en medisinsk prosess» i denne perioden.

– Det er en viktig spiller til som blir borte, i tillegg til Camilla Herrem, Kari Brattset Dale og Sanna Solberg-Isaksen. Jeg synes Kristiansen gjorde en god Golden League, spesielt mot Danmark både offensivt og defensivt, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Nå gjenstår det å se hvordan landslagstrener Thorir Hergeirsson velger å løse Kristiansens forfall.

– Det er et tap for Norge å miste en spiller med den erfaringen hun har. Og hun er en viktig forsvarsspiller. Nå blir det spennende å se hva Thorir gjør med uttaket. Dette åpner for en plass til Thale Rushfeldt Deila til EM, forklarer han.

Det er imidlertid ikke helt utelukket at hun kan bli tilgjengelig underveis i mesterskapet.

– Alt er bra med meg, men akkurat nå ble det nødvendig å prioritere dette foran håndball-EM. Når tiden er riktig, er jeg klar for å slutte meg til laget igjen. Jeg er fortsatt toppmotivert for spill på landslaget, sier Veronica Kristiansen.

Thorir Hergeirsson sier at Veronica har deres fulle støtte i å prioritere som hun gjør.

– Det er naturlig at idretten innimellom får andreprioritet. Dersom «Vikki» skulle bli klar for deltakelse på et tidspunkt utover i mesterskapet, og laget da trenger hennes kvaliteter, vil vi selvsagt vurdere det. Vi holder derfor døren på gløtt, sier Hergeirsson i pressemeldingen.

Mer innhold fra TV 2