Tomac oppgitt over karantene mot hjemlandet: - Sånt må dommerne tåle

Norges assistenttrener er idømt karantene på grunn av reaksjonene etter Island-kampen.

raser
raser

VIDEO: Se protestene i videovinduet øverst i denne saken.

Hele det norske landslaget følte seg snytt for sjumeterkast i sluttsekundene mot Island. Dommeravgjørelsen kan ha vært helt avgjørende for kamputfallet, og dermed lot ikke reaksjonene vente på seg etter at sluttsignalet lød.

Island vant til slutt 34-32, og Norge står fortsatt i fare for å ryke ut av mesterskapet allerede fredag.

I likhet med resten av nordmennene hadde Zeljko Tomac følelsene utenpå kroppen, og fyrte løs mot det danske dommerparet. Men det er ikke derfor Tomac er den som nå må stå over. Karantenen og boten på 1000 euro er en straff til laget som helhet, og da er det vanlig at trener A tar den straffen, som altså er Tomac.

Zeljko Tomac (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Zeljko Tomac (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Da kampen mot Island ble avblåst onsdag kveld, var flere norske spillere og ledere på banen og diskuterte med det danske dommerparet. Premieseremonien ble forsinket, og det fikk EHF til å beslutte at det norske laget skulle straffes.

Les også: Derfor dømte ikke danskene straffe til Norge

Norges Håndballforbund får i tillegg en bot på 1000 euro (ca. 8000 kroner). Ankefristen er satt til torsdag klokken 19.00.

Kroatiske Tomac må dermed se kampen mot hjemlandet fra tribunen.

- Det er klart at jeg gjerne skulle ha vært på benken i dette oppgjøret. Men for meg er denne kampen større enn de andre. Jeg har bodd 27 år i Norge - og 2 år språkmessig, fleiper assistenttreneren på gebrokken norsk.

Han er imidlertid overrasket over straffen.

- Jeg mener at dette er noe dommerne bør tåle. Okey, så var det kanskje litt kaotisk der etter kampen, men sånn er håndball. Det er følelser og spontane reaksjoner.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2