Tidligere landslagskaptein gjør comeback

Marit Malm Frafjord er tilbake. Det er klart to år etter at hun ønsket å gi seg på toppnivå. Neste sommer kan hun ta sin tredje OL-tittel.

TILBAKE: Marit Malm Frafjord gjør comeback. Foto: Vidar Ruud
TILBAKE: Marit Malm Frafjord gjør comeback. Foto: Vidar Ruud

– Det er bare blitt artig med håndballen igjen. Jeg snakket litt med Thorir tidligere i år. Det har også gått bra i Esbjerg. Hvis de tror jeg har noe å bidra med, så er jeg villig til å bidra, og håper jeg kan gjøre det. Det er tøff konkurranse på denne plassen, sier Frafjord til NTB.

Hun åpner for at det kanskje kan bli mest forsvarsjobb.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er glad for å ha med veteranen.

– Dette er veldig gledelig. Marit har lyst til å slåss om en plass på landslaget igjen. Hun har fått lysten tilbake, sier han til NTB.

– Hun kan kanskje si mer om dette selv, men jeg tror også at med den satsingen hun opplever i Esbjerg, vil landslagsspill være bra for henne, tilføyer islendingen.

Reprise?

Linjespilleren Frafjord fyller 35 år i desember. I mars sa hun seg villig til å bidra for Norge i OL-kvalifiseringen i Montenegro samme måned, men den ble avlyst på grunn av pandemien.

OL-kval-turneringen skal spilles i mars neste år. De to beste nasjonene går videre til Tokyo-lekene. Montenegro, Romania og trolig Thailand blir motstandere for Norge i kvalifiseringen.

Frafjord vant OL både i 2008 og 2012 og tok bronse i 2016.

– OL i 2012 er kanskje det morsomste jeg har vært med på i mesterskap. Da klarte vi å snu det i vår favør etter at vi hadde slitt i starten. Det hadde vært fint å kunne oppleve noe slik igjen, sier Frafjord til NTB.

Stopp

13. mai 2018 avslørte Frafjord til NTB at hun ville gi seg som håndballproff. Det gjorde hun under Final4-sluttspillet i Budapest der hun spilt for Bucuresti.

– Dette har vært livet mitt i 15 år, og jeg har vært heldig og opplevd veldig mye, men nå føler jeg at det er nok for min del, sa veteranen da.

Noen måneder senere valgte Frafjord å takke ja til danske Esbjerg for å hjelpe klubben. Der har satsingen utviklet seg til toppnivå. Esbjerg skal spille mesterligasluttspillet i Budapest i starten av september.

Håndballjentene samles i Kristiansand i juni, og til den samlingen er Frafjord tatt ut.

Hennes gjensyn med landslaget i kamp, kommer trolig i september i en turnering i Danmark.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2