Strålte i storseier: – Betyr veldig mye

De norske håndballjentene med maktdemonstrasjon mot Tsjekkia.

HERJET: Norges Maren Aardahl under håndballkampen i Golden League mellom Norge og Tsjekkia. Foto: Patrick Post / NTB
HERJET: Norges Maren Aardahl under håndballkampen i Golden League mellom Norge og Tsjekkia. Foto: Patrick Post / NTB

Norge-Tsjekkia 42-26 (22-18)

Det var et norsk lag som ville fortsette suksessen etter seieren mot Nederland som møtte opp til siste kamp i Golden League.

Og Thorir Hergeirssons lag feide Tsjekkia av banen. Dermed ble det en vellykket avslutning på turneringen.

Drøye fem minutter inn i den andre omgangen fikk Olivia Lykke Nygaard sin debut for A-landslaget. 21-åringen fikk muligheten fra straffemerket og reddet.

– Det var veldig deilig og det tok litt av nervene. Det var avtalt at jeg skulle komme inn og jeg tenkte det får «briste eller bære». Ekstremt deilig og gøy, sier Nygaard om drømmestarten.

Se redningen under:

Fana-lagvenninne Oda Mastad fikk sin første scoring med flagget på brystet.

– Det er stort å oppleve dette sammen. En veldig fin ramme både på debuten i går og i dag, oppsummerer Mastad.

Landslagssjef Hergeirsson er godt fornøyd med debutantenes inntreden.

– Det er flott å få oppleve både redninger og mål, men det er først og fremst referansene de får som er viktig. Det å være tett på gruppen på samling og lære av de som har vært på landslaget i flere år.

– Samtidig skal de være et friskt pust inn, det synes jeg de har vært. Det er to ambisiøse jenter, sier Hergeirsson.

Aardahl: – Betyr veldig mye

Maren Aardahl briljerte i forsvar og angrep. Hun endte til slutt på åtte mål.

– Jeg føler meg bare mer og mer komfortabel i angrepsspillet på landslaget, det betyr veldig mye for meg. Nå ser man litt mer av det jeg kan, når jeg slapper litt mer av der fremme, smiler Maren Aardahl til TV 2.

Norge har ikke tapt mot Tsjekkia siden 1986 og den norske trenerduoen til tsjekkerne var forberedt på en tøff kamp mot verdens- og europamestrene.

– De er ganske spente og jeg tror de grugleder seg litt. Det nivået vi møter i dag er et nivå vi ikke er på, sa trener Geir Oustorp før kampstart.

– Vi ønsker å se om vi kan klø Norge litt på nesa, supplerte trenerkollega Bent Dahl.

GODE: Norges Stine Bredal Oftedal under håndballkampen i Golden League mellom Norge og Tsjekkia. Foto: Patrick Post / NTB
GODE: Norges Stine Bredal Oftedal under håndballkampen i Golden League mellom Norge og Tsjekkia. Foto: Patrick Post / NTB

Maren Aardahl med sitt andre mål sendte Norge opp i ledelsen. Og med fire redninger fra Marie Davidsen på de første syv minuttene inn i den første omgangen, kunne de norske jentene gå opp i en tremålsledelse.

Men Vipers-storscorer Marketa Jerabkova reduserte for Tsjekkia til stillingen 8-9. Stjernespilleren stod med 14 mål på to kamper i Golden League før møtet med Norge.

– En verdensstjerne de har som overhodet ikke gjemmer seg bort, sa TV 2s kommentator Endre-Olav Osnes da Jerabkova banket inn sitt tredje til 9-10.

Suverene

Ingvild Bakkerud fortsatte storspillet etter seieren mot Nederland. 27-åringen banket inn 18-15 til Norge, men Tsjekkia beit seg fast gjennom den første omgangen. Norge gikk til pause med 22-18.

De norske håndballjentene økte raskt forspranget til en åttemålsledelse da Maren Aardahl satte inn sitt sjette mål fra linjeposisjonen.

Og da Thale Rushfeldt Deila fortsatte å banke inn mål, så Norge seg aldri tilbake.

Oda Mastad fikk sitt første landslagsmål, og de norske håndballjentene vant til slutt hele 42-26.