Løke forbauser: – Det er helt sinnssykt

Det ble «hardt og brutalt» for Heidi Løke (39) og Larvik mot Vipers, men veteranen hylles etter comebacket.

Larvik - Vipers 18-35 (9-18)

Forrige gang Heidi Løke spilte en offisiell håndballkamp var Champions League-finalen 30. mai for Vipers i fjor.

Torsdag kveld var hun tilbake på banen for Larvik mot gamleklubben Vipers etter sommerens overgang.

– Hardt og brutalt, sier Heidi Løke til TV 2 etter det som endte med et 18-35-nederlag mot kristiansanderne.

Lunde: – Det er helt sykt

39 år gamle Løke, som ble trebarnsmor i april, imponerte imidlertid mange i comebacket. Strekspilleren spilte 40 minutter mot Vipers.

– Jeg liker ikke å spille mot deg, men det er deilig å se at du holder ut så mye allerede. Det er helt sykt. Du spilte 40 minutter?! Det er imponerende, sier Vipers-målvakt Katrine Lunde til TV 2 og ser bort på sin mangeårige lagvenninne fra både klubb- og landslag.

– Det er helt sinnssykt, faktisk, sier tidligere landslagskaptein Gro Hammerseng-Edin på indre bane for TV 2.

Løke innrømmer at det har vært litt tyngre å komme tilbake etter fødsel nummer tre.

– Men kroppen har respondert veldig bra på håndballtrening de siste ukene, så det kommer seg, så det blir bedre og bedre dag for dag, sier Løke.

Løke roses av Hammerseng-Edin.

– Imponerende er ikke et dekkende ord for å klare å spille så minutter. Det var tredje fødselen. Hadde hun vært i midten av 20-årene og det hadde vært første ungen, ville det kanskje vært en god idé, men det er kult at Heidi går utpå tross at det er et stykke igjen. Hun er lite selvhøytidelig, og vet hvilken jobb som må gjøres. Hun gjør det i full hall. Andre hadde jobbet i en krok, og i hvert fall ikke i en kamp mot Vipers, sier Hammerseng-Edin.

– Vi lever ikke i Disneyland

– Fantastisk å være hjemme

Heidi Løke ble sammen med Amanda Kurtovic, som også gjorde comeback, møtt av et stort banner i Jotron Arena med «Velkommen hjem, Heidi og Amanda.»

– Det er fantastisk å være hjemme i hallen igjen, fortalte Amanda Kurtovic.

– Det er deilig å være tilbake. Og for en velkomst. Det setter jeg og Amanda utrolig stor pris på. Jeg ble litt rørt, sa Heidi Løke til TV 2 før kampen.

– Vi må kanskje sette ut et bein, for Heidi løper mye. Det blir viktig å hindre henne i det. Så får vi se om Heidi har tjuvtrent. Jeg regner med at hun har løpt hver dag i halv tolv draget på kvelden, sa Vipers-trener, Ole Gustav Gjekstad, lattermildt før første seriekamp ble kastet i gang.

Storseier for Vipers

Men det ble tøft for Løke og Larvik mot de regjerende Champions League-mestrene, som vant 35-18.

– Det var tungt. Man kjente at man møtte et godt lag, så jeg kjenner det på kroppen nå. Vi gikk for mye sideveis og turte ikke å ta duellene. Vi turte ikke å ha nesen rett på mål. Da blir det vanskelig. Vi turte ikke å stå opp i duellene i forsvar, så de spiller oss ut gang på gang, sier Amanda Kurtovic til TV 2.

– Vi visste at vi møtte det beste laget i verden, så vi visste at det kom til å bli tøft, sier Heidi Løke til TV 2.

Løke noterte seg for én scoring i nederlaget.

Fire mål fra Kurtovic

Lysa Tchaptchet Defo sendte sørlendingene i en femmålsledelse etter ti minutter spilt, og Norges nummer én de siste årene så seg aldri tilbake.

Til tross for flere tekniske feil begge veier, gikk Vipers til pause med ledelsen 18-9. I andre omgang økte Kristiansand-laget ledelsen ytterligere.

Så kom Heidi Løkes første scoring i Larvik-drakta siden 2011 - ti minutter inn i andreomgang til Jotron Arenas store fornøyelse.

Amanda Kurtovic scoret fire mål i comebacket, men den nåværende storheten, Vipers, ble for sterke for den tidligere storheten Larvik.

Vipers tok dermed sesongens to første poeng med seier 18-35.

– Vi er veldig langt unna Champions League-nivå. Det var en nervøs start fra både oss og Larvik, så det er et stykke unna maks timing, men potensialet er veldig bra, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til TV 2.